Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επίθεση της JPMorgan σε Goldman Sachs και Deutche Bank

Το μεσημεριανό σχόλιο της FXCM, dailyfx.gr.

goldman_sachsΟι μεγαλύτεροι τραπεζικοί όμιλοι είναι “υπό-επενδυμένοι σε σημείο απόσχισης από τις κεντρικές τράπεζες”. Η έρευνα συντάχθηκε από τους αναλυτές της JPMorgan και τον επικεφαλή τους στο Λονδίνο, Kian Abouhossein στην οποία επίσης αναφέρονται και πιθανές αλλαγές στους κανόνες διαχείρισης των κεφαλαίων και της χρηματοδότησης.

Οι επενδυτές θα πρέπει να αποφύγουν την πλέον κερδοφόρα μετοχή στο χώρο, την Goldman Sachs Group Inc. (GS), και την Deutsche Bank AG (DBK), την μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, λόγω της πίεσης των εσόδων τους αλλά και τους νέους κανόνες, αναφέρουν οι αναλυτές της JPMorgan απο το Λονδίνο. Οι δύο παραπάνω κολοσσιαίοι όμιλοι με έδρα τη Νέα Υόρκη, είναι οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές της JPMorgan, κάτι που φυσικά δεν αναφέρεται στην συγκεκριμένη έκθεση. Η τράπεζα αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα το πρώτη τριμηνιαία έκθεση του 2013, αύριο.

Οι αναλυτές της JPMorgan στον αντίποδα, προτείνουν την UBS AG (UBSN) και την Credit Suisse Group AG (CSGN), τις δύο μεγαλύτερες τράπεζες της Ελβετίας, και την Morgan Stanley που ελέγχει τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή παγκοσμίως, λόγω των δυνατοτήτων αναδιάρθρωσής τους και την ικανότητα να αποδέσμευση κεφαλαίων.

Τα έσοδα του ευρύτερου κλάδου των επενδυτικών τραπεζών, θα συνεχίσουν να κυμαίνονται σε επίπεδα 2005 και 2006. Τονίζουν επίσης ότι θα επηρεαστούν από τα ομόλογα, τις ισοτιμίες, και τα εμπορεύματα, τα οποία και αναμένεται να αναλογούν στα μισά έσοδα του κλάδου έως το 2015.

Όσον αφορά την δεύτερη κατηγορία του χώρου που αποτελείται από τις Morgan Stanley (MS), Credit Suisse, UBS και Royal Bank of Scotland Group Plc, οι αναλυτές θεωρούν ότι πρέπει να προχωρήσουν σε αναδιαρθρώσεις. Από την άλλη μεριά θεωρούν πως η Goldman Sachs, η Barclays Plc (BARC), η Deutsche Bank, η Citigroup Inc. (C) και η Bank of America Corp. (BAC) θα κερδίσουν μεγαλύτερα μερίδια αγοράς.

 

By