Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Παπακώστα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Αναφέρθηκε στην πρόταση του υπουργείου για πρόσληψη άλλων 2800 ατόμων

1288833

Με προτεραιότητα την «απόλυτη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ψυχικώς πασχόντων«, η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα επανέλαβε, σε επίσκεψή της στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ότι υποστηρίζει τη λειτουργία της δομής που θα ενισχυθεί με ιατρικό και διοικητικό προσωπικό, όπως υποσχέθηκε.

Στόχος της υφυπουργού, όπως σημείωσε στη συνάντηση με στελέχη και εργαζόμενους του Ψυχιατρείου, είναι η ανάπτυξη ψυχιατρικών κλινικών σε γενικά νοσοκομεία αλλά και κοινοτικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας, με απώτερο σκοπό, «την αλλαγή νοοτροπίας και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για τον κοινωνικό αποστιγματισμό των ψυχικώς πασχόντων«.

Η κ. Παπακώστα εξέφρασε την απορία της γιατί τα τελευταία 30 χρόνια δεν προχώρησε η ψυχιατρική μεταρρύθμιση, δηλώνοντας αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίησή της μέχρι το 2015.

Δεσμεύτηκε ακόμα ότι θα απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι και αναφέρθηκε στην πρόταση του υπουργείου για πρόσληψη άλλων 2800 ατόμων, ενώ εξέφρασε την πρόθεσή της για δημιουργία Κέντρου υγείας αστικού τύπου μέσα στο Ψυχιατρείο.

Από την μεριά τους, οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για «δραματικά ελλείμματα προσωπικού» και για «τραγικές ελλείψεις που τους αναγκάζουν να λειτουργούν κάτω από τα όρια ασφαλείας» καθώς το ΨΝΘ δέχεται περιστατικά από τη Λάρισα, μέχρι τον Έβρο και τις Σποράδες.

Η υφυπουργός Υγείας θα επισκεφθεί αύριο Πέμπτη δομές ψυχικής υγείας στα Τρίκαλα και την Παρασκευή στην Καρδίτσα.

By