Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου στην Ελλάδα

«Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα τον υποδεχθεί σήμερα στη Ρόδο»

samaras800_220514

Επίσκεψη με έντονο συμβολικό χαρακτήρα σηματοδοτεί η σημερινή έλευση του Πρόέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στην Ελλάδα. Ο Κινέλος Πρόεδρος φθάνει σήμερα το μεσημέρι στη Ρόδο όπου θα τον υποδεχθεί ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από τους Ν. Δένδια και Ν. Μηταράκη. Ακολούθως θα παραθέσει γεύμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Το απόγευμα, στις 18:00, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον κ. Τζινπίνγκ στο Κάστρο των Ιπποτών και στη συνέχεια θα τον ξεναγήσει στην Παλαιά Πόλη της Ρόδου. Ο κ. Σαμαράς θα αναχωρήσει για την Αθήνα στις 21:00, ενώ ο κ. Τζινπίνγκ θα διανυκτερεύσει στο νησί, από όπου θα αναχωρήσει αύριο για τη Βραζιλία, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφή των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική).

Η επίσκεψη επιβεβαιώνει τις καλές σχέσεις των δύο χωρών και υπογραμμίζει την πρόθεση της Κίνας για περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα στο πλαίσιο που έχει τεθεί με την ανταλλαγή των επισκέψεων των δύο πρωθυπουργών. Παράλληλα συνιστά προβολή του ελληνικού τουρισμού και παρότρυνση του Προέδρου προς τους πολίτες της χώρας του να επισκέπτονται την Ελλάδα.

By