Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εντείνονται οι διαδηλώσεις των Κυπρίων (βίντεο)

Επί ποδός η αστυνομία ενόψει των αντιδράσεων και των διαμαρτυριών πολιτών.

Φιλελεύθερος
Φιλελεύθερος

Εδώ και λίγη ώρα έχει αποκοπεί το τμήμα του δρόμου μπροστά από τη κυπριακή Βουλή, από διαδηλωτές, με παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και δεκάδων τηλεοπτικών συνεργείων ξένων ΜΜΕ.

Κάγκελα έχουν τοποθετηθεί στο ύψους του δρόμου που βρίσκεται η είσοδος στο χώρο του παλιού νοσοκομείου απέναντι από το κτίριο της Βουλής.

Οι διαδηλωτές, όπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, έχουν πετύχει μαζική, για τα κυπριακά δεδομένα συγκέντρωση.

Επί ποδός βρίσκεται η κυπριακή Αστυνομία, για τη διατήρηση της τάξης, ενόψει των αντιδράσεων και των διαμαρτυριών πολιτών και οργανωμένων συνόλων στην ψήφιση και εφαρμογή των όρων της συμφωνίας στο Eurogroup.

Οι διαδηλωτές κρατούν πανό με συνθήματα κατά του κουρέματος και κάνουν λόγο για εκβιασμό της ΕΕ στο κυπριακό λαό. Επίσης, δεκάδες τηλεοπτικά συνεργία ξένων μέσω ενημέρωσης  βρίσκονται στην Κύπρο για να καλύψουν την συνεδρία της Ολομέλειας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης είπε πως η αστυνομία παρακολουθεί την όλη κατάσταση και είναι σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε να μπορεί να διασφαλίσει την τάξη σε οποιουσδήποτε χώρους, πιθανόν να προγραμματίζονται να γίνουν τέτοιες εκδηλώσεις.

Όπως είπε ο κ. Αγγελίδης, η όλη κατάσταση παρακολουθείται από το πρωί σήμερα, λόγω της πληροφόρησης που έχει η Αστυνομία, για κινητοποίηση πολιτών έξω από τη Βουλή στις 18:00, την ώρα που θα πραγματοποιείται η κρίσιμη συνεδρία της Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως ανάλογα με το πού θα υπάρξουν κινητοποιήσεις, η Αστυνομία είναι έτοιμη να επιβάλει την τάξη και λαμβάνει ήδη τα απαραίτητα μέτρα.

Επίσης, ανέφερε ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια τόσο έξω από το Προεδρικό, όσο και έξω από τη Βουλή.

Offsite.com.cy

Δείτε το σχετικό βίντεο:[content_left title=»»][/content_left]

[space size=»30″]

By