Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Επανέλεγχος συμβάσεων 45.000 δημοσίων υπαλλήλων

Τον επανέλεγχο των συμβάσεων θα διεξάγει το ΑΣΕΠ, ενώ σε περίπτωση που εντοπιστούν παρατυπίες σε συμβάσεις, τότε οι εν λόγω υπάλληλοι θα απολύονται αυτοδικαίως, χωρίς να λαμβάνουν αποζημίωση

grafeio-ergasia-dimosioi upalliloi

Ξεκινά ο επανέλεγχος των περίπου 45.000 συμβάσεων αορίστου χρόνου δημοσίων υπαλλήλων , μετά  την κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Με την κοινή υπουργική απόφαση προσδιορίζονται οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν για τον επανέλεγχο  των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που μετατράπηκαν σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου. Τον επανέλεγχο των συμβάσεων θα διεξάγει το ΑΣΕΠ, ενώ σε περίπτωση που εντοπιστούν παρατυπίες σε συμβάσεις, τότε οι εν λόγω υπάλληλοι θα απολύονται αυτοδικαίως, χωρίς να λαμβάνουν αποζημίωση.

Η διαδικασία ελέγχου θα γίνει από κλιμάκια με τουλάχιστον δύο μέλη, στα οποία θα μετέχουν ένας επιθεωρητής ή βοηθός επιθεωρητή από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και ένας υψηλόβαθμος υπάλληλος του Δημοσίου.

By