Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επαναλειτουργούν την Τρίτη οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανοίξουν ως υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς – Το απόγευμα οι επίσημες ανακοινώσεις.

trapeza peiraiosΑνοίγουν την Τρίτη οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, ως υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς μετά την απόφαση του Eurogroup, μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή το σχέδιο που είχε καταρτίσει η ελληνική κυβέρνηση.

Το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις, για τη μεταβίβαση των υποκαταστημάτων στην Τράπεζα Πειραιώς. Στο πακέτο της συμφωνίας εντάχθηκε και το δίκτυο της Ελληνικής Τράπεζας.

Στην ανακοίνωση του Eurogroup αναφέρεται ότι «το Eurogroup καλεί για άμεση εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας σχετικά με τις ελληνικές θυγατρικές κυπριακών τραπεζών, η οποία θα προστατεύει τη σταθερότητα τόσο του ελληνικού, όσο και του κυπριακού τραπεζικού συστήματος».

Εντωμεταξύ, συνεδριάζει στις 6.00 το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για να αποφασίσει κατά πόσον θα πρέπει ή όχι να λειτουργήσουν αύριο οι κυπριακές τράπεζες.

Κατά τη συνεδρία της ΕΚΤ θα συζητηθεί, επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το διάταγμα που θα εκδώσει η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου προς τις κυπριακές τράπεζες σε σχέση με τους περιορισμούς που θα πρέπει τεθούν στις τραπεζικές συναλλαγές.

 

By