Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επεισόδια στην Πάτρα στην πορεία του Πολυτεχνείου

Συγκρούσεις ΜΑΤ και αντεξουσιαστών στην πορεία του Πολυτεχνείου στην Πάτρα

patra_epeisodia610

Μικρής έκτασης επεισόδια έγιναν την Κυριακή το βράδυ στην Πάτρα, κατά την διάρκεια της πορείας που είχαν οργανώσει φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις για την 40η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ειδικότερα, ομάδες αντεξουσιαστών που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, πετούσαν σποραδικά πέτρες και βόμβες μολότοφ, εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ, οι οποίες απαντούσαν κυρίως με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Τα πρώτα επεισόδια ξεκίνησαν επί της παραλιακής λεωφόρου Όθωνος Αμαλίας και συνεχίστηκαν στους κεντρικούς δρόμους Γούναρη και Κορίνθου.

Όταν η πορεία έφθασε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής άγνωστοι πέταξαν πέτρες, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει συνέχεια.

Ένταση δημιουργήθηκε και στην πλατεία Υψηλών Αλωνιών, όπου κρανοφόροι προκάλεσαν ζημιές σε κατάστημα τράπεζας.
Στη συνέχεια, η πορεία κινήθηκε προς την οδό Κορίνθου, όπου κοντά στην διασταύρωση με την οδό Καρόλου, ομάδες αντεξουσιαστών άναψαν φωτιές σε κάδους.

Διμοιρίες των ΜΑΤ που ακολουθούσαν πέταξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και έκαναν ρίψη χημικών, με αποτέλεσμα οι ομάδες των αντεξουσιαστων να κινηθούν προς την πλατεία Αγίας Σοφίας και την περιοχή της Αγυιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έχει κάνει περίπου 20 προσαγωγές, ενώ ζημίες έχουν προκληθεί σε ένα αυτοκίνητο και κάδους απορριμμάτων.

Αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν νέα επεισόδια, διότι ομάδες αντιεξουσιαστών κινούνται σε δρόμους κοντά στο κέντρο της Πάτρας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By