Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δακρυγόνα και τραυματίες στο Μεσολόγγι (video)

Φυγαδεύτηκε o υφυπουργός Υγείας, κ.  Μάριος Σαλμάς, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε ξενοδοχείο της περιοχής.

 

mesologgi 2

Tέσσερις άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, με κατάγματα και αναπνευστικά προβλήματα, ως αποτέλεσμα των επεισοδίων που διαδραματίστηκαν στο Μεσολόγγι, την Κυριακή, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έναντι του σχεδίου «Αθηνά». Την κατάσταση πυροδότησε η επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, στην περιοχή, ο οποίος ήταν ομιλητής στο ξενοδοχείο Theoxenia. Μάλιστα, εγκλωβίστηκε, λόγω του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί έξω, με αποτέλεσμα να οργανωθεί επιχείρηση «απόδρασης».

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι κατά τη διάρκεια της φυγής του χτύπησε με το αυτοκίνητο κάποιους από παρευρισκόμενους, ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι κατηγορίες.

Νωρίτερα, παρά τις αστυνομικές δυνάμεις που υπήρχαν στο σημείο, οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ και να εισέλθουν στο ξενοδοχείο κ, οι οποίοι απετράπησαν  με τη  χρήση χημικών και κροτίδων.

Επιτροπή, με  επικεφαλής τον Δήμαρχο, Π. Κατσούλη, ζήτησαν συνάντηση με το Μάριο Σαλμά και τους συνεργάτες του, όμως ο υφυπουργός δεν εμφανιζόταν. Τότε  οι κάτοικοι φώναζαν στον υφυπουργό  «από που θα φύγεις»;

 

 

 

 

 

 

 

[custom_gallery id=»9725″]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

By