Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επιδρομές κάνει η γερμανική αστυνομία για την υπόθεση κατασκοπίας

Μέχρι στιγμής δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις

bnd

Η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομές σε γραφεία στο Βερολίνο και ο προϊστάμενος της εισαγγελίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι διεξάγεται έρευνα για μια δεύτερη ενδεχόμενη υπόθεση κατασκοπείας.

Αστυνομικοί και αξιωματούχοι από το γραφείο του εισαγγελέα πραγματοποίησαν έρευνες τόσο σε ιδιωτικές κατοικίες όσο και σε γραφεία στη γερμανική πρωτεύουσα σε σχέση με τη δράση ενός πράκτορα μυστικής υπηρεσίας, ανακοινώθηκε από την εισαγγελία.

«Υπό τη διεύθυνση εκπροσώπων του ομοσπονδιακού εισαγγελέα πραγματοποιούνται από το πρωί της Τετάρτης έρευνες στην κατοικία και το γραφείο ενός προσώπου ύποπτου για κατασκοπεία, στην περιοχή του Βερολίνου», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού εισαγγελέα σε ανακοίνωσή του, διευκρινίζοντας πως δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις.

Σύμφωνα με πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η υπόθεση αυτή θεωρείται «σοβαρότερη» από αυτή στην οποία εμπλεκόταν ένας διπλός πράκτορας που εργαζόταν για λογαριασμό της CIA, που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα.

Η εφημερίδα «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» ανέφερε πως ένας άνδρας ο οποίος εργάζεται στο γερμανικό υπουργείο Άμυνας, διεξήγε κατασκοπεία για λογαριασμό των ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο πως «έρευνες διεξάγονται στους κόλπους του υπουργείου» σχετικά με υποψίες για μια δεύτερη περίπτωση κατασκοπείας, επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες της «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ».

Η εφημερίδα «Ντι Βελτ» υποστήριξε από την πλευρά της ότι ο δεύτερος ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ των ΗΠΑ είναι ένας στρατιωτικός των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων.

Την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινωθεί από την εισαγγελία πως άρχισε έρευνα για έναν εργαζόμενο στη γερμανική υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών BND, ο οποίος φέρεται ότι δρούσε ως διπλός πράκτορας.

Ο εργαζόμενος της BND φέρεται ότι παρέδιδε ευαίσθητες πληροφορίες σε μια αμερικανική μυστική υπηρεσία, που πιστεύεται πως ήταν η CIA.

Ο Aμερικανός πρεσβευτής Τζον Μπ. Έμερσον αναμένεται να διεξαγάγει συζητήσεις με αξιωματούχους του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών αργότερα σήμερα.

By