Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επικίνδυνα τα νέα μέτρα λιτότητας, λέει η Αθήνα

Το μήνυμα του υπουργού Οικονομικών και η αγωνία του Μαξίμου

euro

Ο φόβος της λήψης νέων οριζόντιων μέτρων εξακολουθεί να πλανάται πάνω από την Αθήνα, όσο οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα παραμένουν μετέωρες και το ερωτηματικό του δημοσιονομικού κενού ανοιχτό.

Το Μέγαρο Μαξίμου προβληματίζει ιδιαίτερα η καθυστέρηση στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, οι οποίοι έχουν καταστήσει σαφές ότι δε βιάζονται καθόλου, αλλά και τα συνεχή μηνύματα από τις Βρυξέλλες πως η ελληνική πλευρά πρέπει «να κάνει περισσότερα».

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί η διαπραγμάτευση να κλείσει το συντομότερο δυνατό, χωρίς όμως να υποχωρήσει σε ορισμένες βασικές «κόκκινες γραμμές», που θα έθεταν σε κίνδυνο την ύπαρξη της ίδιας της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το μήνυμα που έστειλε από την πλευρά της Αθήνας ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας πως η  Ελλάδα δεν θα υποκύψει στην πίεση για την επιβολή νέων μέτρων λιτότητας, στη διάρκεια συνέντευξής του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, στις Βρυξέλλες.

«Δεν χρειάζονται νέα μέτρα λιτότητας. Είναι επικίνδυνα, πρέπει να αφήσουμε τους αυτόματους σταθεροποιητές να λειτουργήσουν. Είμαστε πρόθυμοι να λάβουμε διαρθρωτικά μέτρα με δημοσιονομικό αντίκτυπο, αλλά όχι μέτρα λιτότητας» δήλωσε ο κ.Στουρνάρας, αργά το βράδυ της Πέμπτης.

«Η Ελλάδα έχει κατορθώσει εξαιρετική πρόοδο έως τώρα, οι πολίτες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες και πρέπει να είμαστε πλέον ιδιαίτερα προσεκτικοί τι είδους μέτρα εφαρμόζουμε για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, εάν χρειαστεί τελικά να πάρουμε» πρόσθεσε.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By