Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επικοινωνία Ομπάμα – Πούτιν για την Ουκρανία

Για να δοθεί τέλος στην κρίση στην Ουκρανία

oukrania-apokleismos-kubernitikon-ktirion-kiebo

Τηλεφωνική συνομιλία είχε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να δοθεί τέλος στην κρίση στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, αφού ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο ανακοίνωσε την κατάπαυση του πυρός στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία.

«Συζήτησαν. . . την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου που πρότεινε ο (Ουκρανός) πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο» ανέφερε το Κρεμλίνο. «Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στη διακοπή των επιχειρήσεων του στρατού και την έναρξη των απευθείας συνομιλιών μεταξύ των αντίπαλων πλευρών».

Από την μεριά του ο Αμερικανός πρόεδρος προέτρεψε τον Πούτιν να στηρίξει την ειρήνη στην Ουκρανία και δήλωσε ότι η Ρωσία θα αντιμετωπίσει «κυρώσεις» εάν δεν προχωρήσει σε μέτρα για να αποκλιμακώσει τις εντάσεις στην χώρα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος μίλησε με τον πρόεδρο Πούτιν και για μια ακόμη φορά τον προέτρεψε να στηρίξει την ειρήνη αντί να επιτρέπει τη μεταφορά όπλων και εξοπλισμού κατά μήκος των συνόρων και τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των μαχητών και αυτονομιστών που αποσταθεροποιούν περισσότερο την κατάσταση στην Ουκρανία» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

«Η Ρωσία θα έρθει αντιμέτωπη με επιπλέον κόστη εάν εμείς δεν δούμε απτές ενέργειες με στόχο την αποκλιμάκωση της κατάστασης» διεμήνυσε Ομπάμα στον Πούτιν.

By