Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επικυρώθηκε η ποινή για τον Μπερλουσκόνι

Ο Μπερλουσκόνι δεν έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές του Μαΐου, όπως είχε ανακοινώσει ότι θα επιδίωκε, αλλά ούτε και να ασκήσει το δικαίωμά του να ψηφίσει σ” αυτές

berlouskoni_10

Την ποινή της διετής στέρησης του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, καθώς και την απαγόρευση ανάληψης δημοσίου αξιώματος, σε βάρος του κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επικύρωσε με την οριστική και αμετάκλητη απόφασή του το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας.

Η απόφαση αυτή συνδέεται άρρηκτα με την αμετάκλητη καταδίκη του Μπερλουσκόνι σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για φορολογική απάτη σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων, την οποία επίσης επικύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας.

Τα τρία χρόνια της ποινής αυτής έχουν πάντως παραγραφεί, μετά την απονομή μερικής χάριτος από μέρους του ιταλικού κοινοβουλίου.

Τον Αύγουστο του 2013 το Ανώτατο Δικαστήριο είχε ανακοινώσει ότι θα επανεξέταζε το θέμα της ακριβούς διάρκειας της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων του 77χρονου Μπερλουσκόνι, ο οποίος παραμένει ο ηγέτης του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια.

Με βάση την απόφαση που ανακοινώθηκε, ο Μπερλουσκόνι δεν έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές του Μαΐου, όπως είχε ανακοινώσει ότι θα επιδίωκε, αλλά ούτε και να ασκήσει το δικαίωμά του να ψηφίσει σ” αυτές.

By