Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Επικυρώθηκε το μνημόνιο στην Κύπρο

Διαδηλωτές έξω από την κυπριακή βουλή.

cyprusΗ ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων επικύρωσε, πριν λίγο, τη δανειακή σύμβαση με την Τρόικα με οριακή πλειοψηφία 29 ψήφους υπέρ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το offsite.com.cy, υπέρ ψήφισαν οι 20 βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού, οι 8 του Δημοκρατικού Κόμματος και ο Δημήτρης Συλλούρης, Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ.

Κατά ψήφισαν 27 βουλευτές: 19 του ΑΚΕΛ, 5 της ΕΔΕΚ, ο ΓΓ των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, ο Νίκος Κουτσού του ΕΥΡΩΚΟ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας.

Έξω από τη βουλή διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της δανειακής σύμβασης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Νίκος Αναστασιάδης , σε συνέντευξή του χθες στη ΝΕΤ, υπογράμμισε πως η Κύπρος ήταν το πειραματόζωο για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίζονται οι προβληματικές τράπεζες στην ευρωζώνη. Προσθέτει παράλληλα ότι σημασία έχει η πειθαρχημένη διαχείρισης της κρίσης.

«Ήταν μια καλοστημένη απόφαση, η οποία είχε προηληφθεί και η οποία θα έπρεπε να επιβληθεί και ήταν ένα μοντέλο διαχείρισης των κινδύνων που διατρέχουν κάποιες τράπεζες γιατί ο Σόιμπλε το είχε επαναλάβει… Το πειραματόζωο θα έπρεπε να είναι μία μικρή χώρα για να μην επηρεάζει συστημικά το υπόλοιπο της ευρωζώνης», δήλωσε ο Πρόεδρος.

Σε ερώτηση για τις φωνές που ακούγονται εντός και εκτός Κύπρου που θέτουν ζήτημα νομίσματος και για το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα δημοψηφίσματος, ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης είπε ότι «κάθε τι που είναι έκφραση δημοκρατίας δεν θα μας βρει αντίθετους».

By