Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Επιμένει κατά του πολυνομοσχεδίου ο Κουβέλης

Περιοδεία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στα Ιωάννινα

kouvelis 2

Το ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο την προσεχή Κυριακή επανέλαβε ο Φώτης Κουβέλης την Παρασκευή από τα Ιωάννινα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε πως «διαρθρωτικές εξυγιαντικές παρεμβάσεις χρειάζονται και όχι επιμήκυνση στη διάρκεια ζωής του γάλακτος», ενώ χαρακτήρισε το ζήτημα πολυσύνθετο και «από το γεγονός ότι σήμερα στη χώρα μας οι τιμές του γάλακτος μακράς διαρκείας είναι υψηλότερες περίπου κατά 25% από το φρέσκο έως 5 ημερών».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι η λύση του προβλήματος απαιτεί διαρθρωτικές εξυγιαντικές παρεμβάσεις στο όλο κύκλωμα εμπορίας των προϊόντων, όπως μείωση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές, και όχι μεμονωμένες ενέργειες που μάλιστα δεν στηρίζονται σε επιστημονική τεκμηρίωση, αλλά σε ιδεολογικές εμμονές. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής είναι υπερδιπλάσια από εκείνη του παραγωγού και παρέθεσε στοιχεία της έκθεσης του ΟΟΣΑ.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει άμεσα όραμα και εθνικό σχέδιο ανάπτυξης της γεωργικής και κτηνοτροφικής πολιτικής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By