Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Επιμήκυνση» για το ελληνικό χρέος συζητούν Στουρνάρας και Άσμουσεν

Με καυτή ατζέντα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του κ. Στουρνάρα με το πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ

stournaras_asmussen610
Συνάντηση μιας ώρας είχε στο γραφείο του, το απόγευμα της Τετάρτης, ο υπουργός Οικονομικών κύριος Γιάννης Στουρνάρας με το πρώην «γεράκι» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (που χειρίστηκε στενά τα θέματα του ελληνικού χρέους) και νυν υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας, κύριο Γεργκ Άσμουσεν.

Έρχονται αποφάσεις για το ελληνικό χρέος

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση έγινε επισκόπηση των τελευταίων εξελίξεων, ενόψει και των αποφάσεων για το ελληνικό χρέος, τις οποίες θα επιχειρήσει να προκαλέσει την ερχόμενη Δευτέρα στο Eurogroup ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών. Ο κύριος Άσμουσεν, από τη θητεία του στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, είχε όλη την πληροφόρηση των προθέσεων του Βερολίνου και του κυρίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο ζήτημα των μέτρων στήριξης του ελληνικού χρέους.

50 χρόνια για το ελληνικό χρέος

Σύμφωνα με άλλες πηγές, μεταξύ των μέτρων που προωθούνται και ευνοεί ως λύση η Αθήνα, είναι η επιμήκυνση του ελληνικού χρέους που βρίσκεται στα χέρια επισήμων φορέων και κρατών της Ευρώπης κατά 50 έτη, αλλά και να «κλειδώσουν» οι δόσεις με επιτόκια σταθερού επιτοκίου, στα πολύ χαμηλά επίπεδα στα οποία βρίσκονται σήμερα, σε σύγκριση με τα πιο «ακριβά» δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου που έλαβαν όσες χώρες μπήκαν στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης μετά την Ελλάδα.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και ο κύριος Στουρνάρας συνόδευσε τον κ. Άσμουσεν μέχρι την έξοδο του υπουργείου. Ο Γερμανός αξιωματούχος βρέθηκε στην Αθήνα, για να παραστεί στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Εργασίας της Ευρώπης, στο Ζάππειο.

By