Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Επιστολές Κουβέλη σε πολιτικούς αρχηγούς

«Τους καλεί σε διάλογο για την Κεντροαριστερά»

kouvelis-fotisA

Πρόσκληση σε διάλογο για τη ανασύνταξη της κεντροαριστεράς και τη διαμόρφωση ενός προοδευτικού μετώπου, απήυθυνε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, στους πολιτικούς αρχηγούς.

Στο πλαίσιο της απόφασης που έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, κατά την πρόσφατη κοινή τους συνεδρίαση, για την έναρξη διαλόγου στην κατεύθυνση της ανασύστασης της κεντροαριστεράς  ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απέστειλε σήμερα σχετικές επιστολές προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, τον επικεφαλής του «Ποταμιού» Στ. Θεοδωράκη, τον πρόεδρο της «Συμφωνίας για τη νέα Ελλάδα» Ανδ. Λοβέρδο, την πρόεδρο της «Κοινωνικής Συμφωνίας για την Ελλάδα στην Ευρώπη» Λ. Κατσέλη, καθώς και στα κόμματα «Οικολόγοι – Πράσινοι», «Ευρώπη – Οικολογία», «Πράσινοι (Αλληλεγγύη-Δημιουργία-Οικολογία)». Ανάλογες επιστολές εστάλησαν και σε ανεξάρτητους βουλευτές.

Στις επιστολές ο Φώτης Κουβέλης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως η ΔΗΜΑΡ είναι υπέρ του διαλόγου για τη συγκρότηση μίας ευρύτερης προοδευτικής συμπαράταξης, με εναλλακτικό προς τη Δεξιά σχέδιο. «Αποτελεί βαθιά πεποίθησή μας ότι αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι συμμαχίες με βαθιά προοδευτικό περιεχόμενο. Με πολιτικό περιεχόμενο, που αναμφισβήτητα θα μετακινεί τον άξονα των πολιτικών πραγμάτων από τη συντηρητική προς την προοδευτική κατεύθυνση» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

By