Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιστρέφει η πυρηνική ενέργεια στην Ιαπωνία

Πράσινο «φως»  για την επαναλειτουργία ενός πυρηνικού σταθμού

antidrastiras

Η ιαπωνική ρυθμιστική αρχή για την πυρηνική ενέργεια έδωσε σήμερα το πράσινο φως της για την επαναλειτουργία ενός πυρηνικού σταθμού.

Η συγκεκριμένη βιομηχανία ενέργειας, μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα, βρέθηκε σε δυσμένεια ωστόσο η Πυρηνική Ρυθμιστική Αρχή ανακοίνωσε πως ο σταθμός Σεντάι στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, ο οποίος διαθέτει δύο αντιδραστήρες και τον εκμεταλλεύεται η εταιρεία Kyushu Electric Power, μπορεί να επαναλειτουργήσει, αν και εξακολουθεί να χρειάζεται γι” αυτό η έγκριση των τοπικών αρχών.

Η Ιαπωνία πλησιάζει στο τέλος του πρώτου από το 1966 πλήρους έτους χωρίς πυρηνική ενέργεια και η δυσπιστία της κοινής γνώμης για τον τομέα παραμένει υψηλή μετά την καταστροφή του 2011 στη Φουκουσίμα, τη χειρότερη έπειτα από εκείνη του Τσερνόμπιλ το 1986.

Η κυβέρνηση πιέζει για να επαναλειτουργήσουν οι αντιδραστήρες που η ασφάλειά τους εγκρίνεται από την Πυρηνική Ρυθμιστική Αρχή ώστε να μειωθεί η εξάρτηση της Ιαπωνίας από ακριβά εισαγόμενα καύσιμα.

Οι μονάδες Σεντάι 1 και 2 που εκμεταλλεύεται η Kyushu Electric Power εξετάσθηκαν κατά προτεραιότητα επειδή οι περιπτώσεις τους θεωρήθηκαν απλούστερες από εκείνες άλλων αντιδραστήρων.

By