Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μαρκόπουλος – Σολδάτος αποδέχονται το προσκλητήριο Σαμαρά

Επιστρέφουν τα γαλάζια στελέχη

Τελευταία ενημέρωση: 17.00

Markopoulos

Την επιστροφή του στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν με σημερινές πληροφορίες, ο Κώστας Μαρκόπουλος. Παρών στο προσκλητήριο ενότητας που απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς από το συνέδριο της ΝΔ έδωσε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Λευκάδας Θεόδωρος Σολδάτος.

Ο κ. Σολδάτος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η μάχη που δίνουμε για να ξεπεραστούν τα τεράστια προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί εδώ και δεκαετίες στην πατρίδα μας, είναι πιο αποτελεσματική για τον καθένα μας μέσα από τις γραμμές της ΝΔ που είναι ο πολιτικός οργανισμός στον οποίο για μια ακόμη φορά, έχει εναποθέσει την ελπίδα του η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών».

Ο κ. Μαρκόπουλος, σε σχετική ανακοίνωση, πλέκει το εγκώμιο του πρωθυπουργού, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο Αντώνης Σαμαράς συνδυάζει την εργατικότητα και την αποφασιστικότητα για την ανασυγκρότηση της χώρας με την πολιτική διορατικότητα για μια μεγάλη παράταξη που θα εξασφαλίσει την κυβερνησιμότητα.

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση του βουλευτή μέσω της οποίας δηλώνει «παρών» στο προσκλητήριο του πρωθυπουργού με στόχο «την ανασυγκρότηση της χώρας». Επίσης εξαίρει τον Αντώνη Σαμαρά για την «εργατικότητα» και «αποφασιστικότητα» που επιδεικνύει γι” αυτό το σκοπό  τονίζοντας ότι «απομακρύνει πολιτικούς κλυδωνισμούς και βάζει φραγμούς προς την ακτιβιστική αριστερά που εθίζεται στην καταστροφή και τους νεοναζιστές που επενδύουν στο μίσος».

Ο Κώστας Μαρκόπουλος είχε διαγραφεί από την Κ.Ο. της Ν.Δ. και από το κόμμα μετά την καταψήφιση του «Μνημονίου 2» το 2012. Λίγες ημέρες μετά προσχώρησε στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, «Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Η δήλωση Μαρκόπουλου

«Το προσκλητήριο ενότητας από τον Αντώνη Σαμαρά έχει Το τέλος των Μνημονίων και η ανάδειξη μιας ισχυρής Νέας Ελλάδας, μας χρειάζεται όλους χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς εγβωισμούς, χωρίς μικροπολιτική διάθεση. Σπανίως ένας Πρωθυπουργός απευθύνει παρόμοιο προσκλητήριο. Ο Αντώνης Σαμαράς συνδυάζει την εργατικότητα και την αποφασιστικότητα για την ανασυγκρότητρση της χώρας με την πολιτική διορατικότητα για μια μεγάλη παράταξη που θα εξασφαλίσει την κυβερνησιμότητα. Απομακρύνει πολιτικούς κλυδωνισμούς και βάζει φραγμούς προς την ακτιβιστική αριστερά που εθίζεται στην καταστροφή και τους νεοναζιστές που επενδύουν στο μίσος.

»Σε όλη μου την πορεία, υπηρέτησα αρχές και αξίες και βάδισα με γνώμονα την ευημερία του ελληνικού λαού. Εξάλλου, η εκλογή μου στην πρώτη θέση της σταυροδοσίας στην Εύβοια, με αυτές τις αρχές έγινε, και τώρα και στις εκλογές του 2009. Την εντολή αυτή, δεν την παραχαράσσω, αντίθετα της προσδίδω προστιθέμενη αξία.»

Από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ εκδόθηκε:

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδεχόμαστε, τις τελευταίες ώρες, σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, εκατοντάδες αιτήματα πολιτών και στελεχών που συντάσσονται στην εθνική προσπάθεια της Παράταξης και ανταποκρίνονται στο προσκλητήριο ενότητας του Προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά.

»Τους καλωσορίζουμε και τους ευχόμαστε καλό αγώνα και καλή δύναμη!».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By