Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επιστρέφει τον Απρίλιο η τρόικα

Πρόοδο στις συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση «εντόπισαν» τα στελέχη των δανειστών που θα επιστρέψουν για τις τελικές επαφές.

© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

Το βράδυ της Τετάρτης, δεν βγήκε ούτε λευκός καπνός, αλλά ούτε και μαύρος από την… καπνοδόχο του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς στη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και κορυφαίοι υπουργοί με τους επικεφαλής της τρόικας δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Οι δύο πλευρές προσπάθησαν να κλείσουν το κενό που έχει δημιουργηθεί και να προχωρήσει η εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη και πλέον οι συνομιλίες θα συνεχιστούν στις αρχές Απριλίου.

Μάλιστα, η πλευρά των δανειστών, που εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, αναφέρει πως έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος αλλά κάποια θέματα παραμένουν εκκρεμή.

«Δεδομένου ότι θα απαιτηθούν πρόσθετες, τεχνικής φύσεως, εργασίες για τον διακανονισμό των εν λόγω θεμάτων, τα κλιμάκια θα διακόψουν για σύντομο χρονικό διάστημα την επίσκεψή τους, ώστε εν τω μεταξύ να ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες» υπογραμμίζουν.

 

 

By