Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Επιστρέφουν στη Λάρισα οι μαθητές

Είχαν εγκλωβιστεί στην Ουγγαρία, λόγω σφοδρής κακοκαιρίας.

 

xioniΕπιστρέφουν στη Λάρισα οι μαθητές Λυκείου, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί χθες, λόγω σφοδρής χιονοθύελλας, στο πούλμαν που τους μετέφερε από τη Βιέννη στη Βουδαπέστη.

Οι μαθητές πραγματοποιούσαν την πενθήμερη εκδρομή τους στην Αυστρία και την Ουγγαρία, όταν μεταξύ των δύο χωρών συνάντησαν χιονοθύελλα και το λεωφορείο που τους μετέφερε, εγκλωβίσθηκε στον αυτοκινητόδρομο μαζί με άλλα οχήματα.

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες μεταξύ της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και της ελληνικής πρεσβείας στη Βουδαπέστη, κλιμάκιο στελεχών της πρεσβείας με επικεφαλής τον Πρόξενο, Γιάννη Σταματέκο, έφτασε στο σημείο, ύστερα από εξάωρο ταξίδι. Τα μέλη του κλιμακίου όταν οι καιρικές συνθήκες το επέτρεψαν, τα συνόδεψαν σε γειτονικό ξενώνα, όπου διανυκτέρευσαν.

Έτσι, σήμερα πήραν το δρόμο της επιστροφής στη Λάρισα.

Σύμφωνα, ωστόσο, με την πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουγγαρία, άλλοι δύο Έλληνες, φοιτητές τουρίστες, είχαν εγκλωβιστεί από τη χιονοθύελλα λίγο νωρίτερα σε λεωφορείο μεταξύ Μπρατισλάβας και Βουδαπέστης. Και σε αυτή την περίπτωση οργανώθηκε αντίστοιχη αποστολή, ώστε να μεταφερθούν ασφαλώς στον προορισμό τους.

 

 

By