Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Επιστρατεύεται» ο Μεϊμαράκης για τη καταμέτρηση στο νομοσχέδιο Δένδια

Ο ΣΥΡΙΖΑ που μαζί με τους ΑΝΕΛ κατήγγειλαν τον προεδρεύοντα Χρ. Μαρκογιαννάκη για νοθεία, εκτροπή και πραξικοπηματικές διαδικασίες

lafazanis800_091113

Ο Πρόεδρος της Βουλής καλείται να δώσει λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης κατά την ψήφιση του άρθρου 30 του νομοσχεδίου Δένδια που κατέταξε σε εκείνα που υπερψηφίστηκαν ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης παρά το γεγονός ότι το καταψήφισε η αντιπολίτευση, αλλά και το συμπολιτευόμενο ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που μαζί με τους ΑΝΕΛ κατήγγειλαν τον προεδρεύοντα Χρ. Μαρκογιαννάκη για νοθεία, εκτροπή και πραξικοπηματικές διαδικασίες, επανήλθε, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να ζητά να διορθωθεί το λάθος. «Υπήρξε μέγιστη πλαστογράφηση», ανέφερε, ζητώντας να αποκατασταθεί η ψηφοφορία με βάση τη βούληση των κομμάτων.

Την διαβεβαίωση ότι θα ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έδωσε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης, ωστόσο, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σoφία Βούλτεψη υπερασπίστηκε τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη, λέγοντας ότι ισχύει η αρχή της δεδηλωμένης. «Δεν είναι πραξικόπημα», είπε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να επιμένει ότι δεδηλωμένη δεν υπήρχε από τη στιγμή που καταψήφισε το επίμαχο άρθρο 30 το ΠΑΣΟΚ. «Δεν έχει νόημα να αναδείξουμε αυτό το θέμα, η πρόταση του προεδρεύοντος είναι νηφάλια και σωστή και να μην δίνουμε τροφή με κάτι που πλήττει κύρος κοινοβουλίου», ήταν το σχόλιο της υφυπουργού Υγείας Ζέτα Μακρή που παρενέβη στη συζήτηση.

By