Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Επιχείρηση εξόντωσης» για τα αδέσποτα στο Σότσι

Ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων θέλουν να «καθαρίσουν» την πόλη από τους αδέσποτους σκύλους

olympicgames

Σάλο προκαλεί η είδηση πως οι διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι ανέθεσαν σε εταιρεία τη θανάτωση των αδέσποτων σκύλων της πόλης.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις, μάλιστα, αναφέρουν πως κατέχουν και βίντεο-ντοκουμέντο, που δείχνει θανατώσεις αδέσποτων κατά την διάρκεια της νύχτας. 

Από την πλευρά του, ένας από τους εργαζόμενους της ιδιωτικής εταιρείας που έχει αναλάβει την εξόντωση των αδέσποτων, τόνισε πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο ως προς την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων. «Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτά τα σκυλιά είναι βιολογικά σκουπίδια», πρόσθεσε, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει με τους φιλόζωους. «Είμαι υπέρ του δικαιώματος των ανθρώπων να περπατούν στους δρόμους χωρίς να φοβούνται τις επιθέσεις από τα αδέσποτα σκυλιά», δηλώνοντας πως O Alexei Sorokin εξήγησε πως η εξόντωση γίνεται με δηλητήρια και παγίδες και δεν υπάρχει κανένας βασανισμός των ζώων μιας, αφού όλα γίνονται επαγγελματικά.

olympicgames1

Τα χιλιάδες αδέσποτα, που περιπλανώνται σήμερα στους δρόμους του Σότσι, επί σειρά ετών απολάμβαναν τη φροντίδα μεταναστών εργατών στα εργοτάξια των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, οι οποίοι τα τάιζαν, ενώ τα χρησιμοποιούσαν και ως φύλακες. Ωστόσο, οι εργάτες έφυγαν μετά την ολοκλήρωση των έργων αφήνοντας πίσω τους τούς αδέσποτους σκύλους.

Ωστόσο, το «πρόβλημα», σύμφωνα με τις φιλοζωικές μπορεί να αντιμετωπιστεί με την εφαρμογή ενός προγράμματος στειρώσεων, με κόστος περίπου 85 δολάρια για κάθε κατοικίδιο. Οι ακτιβιστές των οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων, έχουν πραγματοποιήσει διαμαρτυρίες κατά της επιχείρησης εξόντωσης και προσπαθούν να συγκροτήσουν καταφύγια για τα αδέσποτα.

By