Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επιχείρηση κατευνασμού των γαλάζιων διαφωνούντων – Τι υπόσχεται η ΝΔ στους δημοτικούς υπαλλήλους

Σε εξέλιξη στη Συγγρού άτυπη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο ένα συμβιβασμό κυβέρνησης- διαφωνούντων για το πολυνομοσχέδιο

 

fosphotos.com
fosphotos.com

Τους γαλάζιους βουλευτές ενημερώνουν οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.  Έξω από τα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ είχαν συγκεντρωθεί δημοτικοί αστυνομικοί και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων στη δημοτική αστυνομία έγινε λίγο μετά τις 10.00 δεκτή από το γραμματέα της Ν.Δ Ανδρέα Παπαμιμίκο, ενώ είχαν και σύντομο διάλογο με τον κ. Μητσοτακη, ο οποίους τους είπε πως όσοι διορίστηκαν με ΑΣΕΠ δεν έχουν κανένα λόγο να φοβούνται.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Ν.Δ  ενστάσεις για το πολυνομοσχέδιο είχαν εκφράσει οι Νικήτας Κακλαμάνης, Μιχάλης Ταμήλος, Γιώργος Βλάχος, Κώστας Κουκοδήμος, Ανδρέας Μαρίνος, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Φεβρωνία Πατριανάκου. Εάν προστεθούν στην «ομάδα» αυτή οι διαφωνούντες από το ΠΑΣΟΚ  Πάρις Κουκουλόπουλος, Γιώργος Ντόλιος, Γιάννης Δριβελέγκας, Γιάννης Κουτσούκος, Μιχάλης Κασσής και Θεοδώρα Τζάκρη, ο αριθμός των βουλευτών που χαρακτηριζόταν από τα κομματικά επιτελεία τις προηγούμενες ημέρες ως «επίφοβοι» ξεπερνούσε τους δέκα.  Οι διαφωνούντες μάλιστα των δύο κομμάτων είχαν συγκροτήσει ανεπισήμως μία χαλαρή «ομάδα» και ήταν σε επικοινωνία προκειμένου να ζητήσουν διορθώσεις στο πολυνομοσχέδιο, ώστε να μπορέσουν να το ψηφίσουν έχοντας το επιχείρημα απέναντι στους ψηφοφόρους τους ότι ζήτησαν και επέτυχαν αλλαγές.

Μετά τις διορθώσεις πάντως σε επιμέρους σημεία του πολυνομοσχεδίου που υποσχέθηκαν στο μεταξύ οι συναρμόδιοι υπουργοί – οι οποίες πάντως δεν αλλάζουν την ουσία, δηλαδή το γεγονός ότι ανοίγει η πόρτα των απολύσεων στο δημόσιο- κυβερνητικές πηγές, αλλά και πολλοί από τους διαφωνούντες εκτιμούσαν ότι θα βρισκόταν σήμερα κοινός τόπος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By