Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής για εντοπισμό γιάφκας σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός σε σπίτια σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα
”’ÀÀ«ÿ≈…” ”≈ ≈–…◊≈…—«”« ‘«” ¡Õ‘…‘—œÃœ —¡‘… «” ’–«—≈”…¡” ”‘«Õ Õ≈¡ …ŸÕ…¡ ¬œÀœ’ (EUROKINISSI // ”’Õ≈—√¡‘«”)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τον εντοπισμό γιαφκών με βαρύ οπλισμό.

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και της Αντιτρομοκρατικής ψάχνουν σπίτια για τον εντοπισμό «γιάφκας», η οποία ανήκει σε ομάδα με περιφερειακό ρόλο στο λεγόμενο «αντάρτικο πόλης».

Η εν λόγω ομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελείται από επτά-οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και ποινικοί. Καθώς φαίνεται, στόχος τους ήταν να κάνουν ληστείες, χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό, προκειμένου έτσι να αποκτήσουν πρόσβαση και ενεργό ρόλο στο αντάρτικο πόλης.

Οι έρευνες γίνονται σε δύο σπίτια στη Θεσσαλονίκη, ενώ ρουκέτες φέρεται να έχουν εντοπιστεί σε σπίτι, στον περιφερειακό του Λυκαβητού, στο Κολωνάκι, στο κέντρο της Αθήνας.

Το σπίτι διαμένει ένα άτομο ύποπτο για σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Ο ρόλος του βέβαια σύμφωνα με πληροφορίες ήταν περιφερειακός, ενώ φέρεται να συμμετείχε και σε δύο ληστείες.

Στην Θεσσαλονίκη έγινε έρευνα σε διαμέρισμα στην πλατεία Ναυαρίνου, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από την πλατεία Αριστοτέλους. Το σπίτι που ερευνήθηκε ανήκει σε αντιεξουσιαστή. Σε αυτό δεν βρέθηκαν όπλα, εντοπίστηκαν όμως 50 σφαίρες και διάφοροι πομποί-δέκτες.

Η επιχείρηση γίνεται δύο μέρες μετά την μυστηριώδη εμφάνιση οχήματος που έφερε πλαστές πινακίδες κρατικής υπηρεσίας και είχε κλαπεί πριν από δύο μήνες από την Πάτρα.

Τέσσερα άτομα έχουν προσαχθεί μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της επιχείρησης, ενώ παράλληλα έχουν γίνει έξι συνολικά κατ” οίκον έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι δύο από τους προσαχθέντες, οι οποίοι είναι από τη Θεσσαλονίκη, ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και εξετάζονται για τη συμμετοχή τους σε ένοπλη ληστεία. Ταυτόχρονα, φέρονται να αναζητούσαν βαρύ οπλισμό για αγορά στην Αθήνα.

Οι έρευνες συνεχίζονται και αναμένονται ανακοινώσεις από την αστυνομία όταν ολοκληρωθούν.

By