Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εποχή Φαν Χάαλ στην Μαν. Γιουνάιτεντ

Κρεμάει τα παπούτσια του ο θρυλικός Ράϊαν Γκιγκς

Louis-van-Gaal

Ο αγέλαστος, σκληρός και … αχώνευτος Λουίς Φαν Χάαλ παίρνει επισήμως πλέον θέση στο Ολντ Τράφορντ, για τα επόμενα τρία χρόνια, με συνεργάτη του τον Ράϊαν Γκιγκς που έβαλε μπροστά τα στήθη του καλωσορίζοντας τον Ολλανδό:

«Η σημερινή είναι μία φανταστική μέρα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Λουίς φαν Χάαλ είναι μία εξαιρετική πρόσληψη και αρχίζω λέγοντας ότι είμαι χαρούμενος που θα δουλεύω με κάποιον τόσο καταξιωμένο. Τα διαπιστευτήριά του είναι εξαιρετικά και είμαι αισιόδοξος πως ο σύλλογος θα πετύχει υπό την καθοδήγησή του στα επόμενα χρόνια», αναφέρει στο ξεκίνημα επιστολής του στον τύπο –με την ευκαιρία και της αποχώρησής του από την ενεργό δράση- ο σπουδαίος άσος. Ενώ ο 61χρονος Ολλανδός που, δεν μπορούμε να βρούμε σε ποιο σύλλογο άφησε συμπάθειες, και που τώρα προπονεί την Εθνική της χώρας του για το Μουντιάλ, δήλωσε:

«Με κάνει περήφανο το γεγονός πως αναλαμβάνω την μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο. Πάντα αποτελούσε επιθυμία για μένα να εργαστώ στην Πρέμιερ Λιγκ. Έχω καθίσει ως αντίπαλος στον πάγκο του Ολντ Τράφορντ και ξέρω πόσο παθιασμένο και απαιτητικό κοινό διαθέτει ο σύλλογος. Η ομάδα έχει μεγάλες φιλοδοξίες, όπως κι εγώ. Μαζί είμαι βέβαιος πως θα γράψουμε ιστορία».

…Δεν ξέρω κάτι μέχρι στιγμής για τις, όποιες, αντιδράσεις υπήρξαν από πλευράς οπαδών, το μόνο βέβαιο είναι ο ίδιος ο Ολλανδός θα γράψει ιστορία με οποιοδήποτε τρόπο…

«Είμαι σίγουρος πως θα μάθω πολλά δίπλα του όσον αφορά την προπονητική και θα προσπαθήσω να συνεισφέρω κι εγώ με όσα γνωρίζω. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μεγάλο κομμάτι της ζωής μου και είμαι πανευτυχής που θα συνεχίσω να βρίσκομαι στην ομάδα», συμπλήρωσε ο Γκιγκς που κρεμάει τα παπούτσια του μετά από 963 εμφανίσεις με την φανέλα της Μάντσεστερ.

Στην επιστολή του σχετικά με το σημαντικό αυτό γεγονός, ο Ουαλός επισημαίνει:

«Θα ήθελα να ανακοινώσω πως σταματάω από το ποδόσφαιρο για να ξεκινήσει για μένα ένα νέο ενθουσιώδες κεφάλαιο στην καριέρα μου ως βοηθός προπονητή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος που εκπροσώπησα τον μεγαλύτερο σύλλογο του κόσμου 963 φορές και την Ουαλία 64 φορές. Το όνειρό μου ήταν πάντα να παίξω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και παρόλο που με στενοχωρεί που δε θα έχω ξανά τη δυνατότητα να φορέσω τη φανέλα της ως παίκτης ήμουν πολύ τυχερός που εκπλήρωσα το όνειρό μου παίζοντας με μερικούς από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου και δουλεύοντας με έναν απίστευτο προπονητή, τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Πάνω απ” όλα ήμουν τυχερός που έπαιξα για τους καλύτερους οπαδούς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ανέκαθεν εκτιμούσα τη στήριξή σας.

Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω το εκάστοτε επιτελείο που είχαμε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όλα αυτά τα χρόνια. Δε θα είχα πετύχει τόσα χωρίς τη διαρκή αφοσίωση και προσπάθειά τους να δημιουργούν το καλύτερο περιβάλλον για να διακριθούν οι παίκτες. Δε θα είχα κατακτήσει 34 τρόπαια στην καριέρα μου χωρίς εσάς. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τους φίλους μου και την οικογένειά μου για την αγάπη και τη στήριξή τους».

Βαγγέλης Μελέκογλου

By