Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ερίκ Αμπιντάλ: «ο τελευταίος μεγάλος ήρωας της Μπάρτσα»

Πρωτοσέλιδο στην Εl Mundo Deportivo είναι ο Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα θα επιστρέψει στη Μπαρτσελόνα όταν αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο.

FC Barcelona v Real Racing Club  - Liga BBVAΌπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Γάλλος αμυντικός του Ολυμπιακού έχει ήδη πει «ναι» σε σχετική πρόταση των «μπλαουγκράνα» για να αναλάβει τη διεύθυνση των Σχολών του συλλόγου σε όλο τον κόσμο, ωστόσο οι Καταλανοί διευκρινίζουν πως ο Αμπιντάλ δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο στο μέσο της τρέχουσας σεζόν ή στο τέλος της, μια και έχει θέση βασικού στους ερυθρόλευκους, όπου όπως -λανθασμένα- αναφέρει το ρεπορτάζ, αγωνίζεται στη θέση του αριστερού μπακ. Αναλυτικά το δημοσίευμα:

«Ο Ερίκ Αμπιντάλ έχει ήδη αποφασίσει: αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει στη Μπαρτσελόνα. Στα 35 του χρόνια, ο Γάλλος αμυντικός περνά την τελική φάση της καριέρας του στον Ολυμπιακό και ήδη έχει αρχίσει να σκέφτεται τη ζωή αφού κρεμάσει τα παπούτσια του. Όταν αυτό έρθει, είναι ξεκάθαρο: θα επιστρέψει στη Μπαρτσελόνα, την ομάδα όπου άγγιξε τη δόξα, λέγοντας »ναι» στην πρόταση που του έκανε η διοίκηση της Μπάρτσα το 2013.

Μέχρι τώρα υπήρχαν δημοσιεύματα που ανέφεραν πως ο Αμπιντάλ έχει αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια του αυτή τη σεζόν και να περιμένει τη Μπάρτσα. Αυτή είναι η πρόθεσή του, να αποσυρθεί αυτή τη σεζόν, αλλά αρχικά ο παίκτης τηρεί απόσταση από αυτές τις πληροφορίες για να μην έχει προβλήματα με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Το νέο είναι πως ο Γάλλος ήδη ξέρει τι θα κάνει όταν θα γίνει πρώην παίκτης: θα επιστρέψει στον σύλλογο όπου είναι αυθεντικό είδωλο για την ακεραιότητά του κατά τη διάρκεια της ασθένειάς του.

Αυτή είναι η πραγματικότητα: ο »’Αμπι» αποφάσισε να επιστρέψει στη Μπαρτσελόνα, αλλά δεν έχει ορίσει το »timing» της επιστροφής. Τώρα παίζει και είναι σημαντικός υπό τις οδηγίες του Μίτσελ. Ο Γάλλος υπέγραψε με τον ελληνικό σύλλογο τον περασμένο Ιούλιο από τη Μονακό και από τότε είναι ένας από τους βασικούς για τον μαδριλένο τεχνικό, που τον χρησιμοποιεί στο αριστερό άκρο.

Η καλύτερη απόδειξη γι” αυτό είναι ότι έχει ξεκινήσει και στα τέσσερα ματς του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, δύο από αυτά απέναντι στη Γιουβέντους, ένα με την Ατλέτικο Μαδρίτης και ένα απέναντι στη σουηδική Μάλμε.

Μετά από τέσσερις αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός είναι δεύτερος στον όμιλο και ελπίζει να περάσει στη νοκ-άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Από τη στιγμή που έχει την εμπιστοσύνη του κόουτς, ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το πότε θα ανακοινώσει την απόσυρσή του και την επιστροφή στη Μπαρτσελόνα. Υπάρχουν δύο επιλογές: να σταματήσει κατά τη διάρκεια της χειμερινής διακοπής, ή στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Αυτό που έχει ξεκαθαρίσει είναι η θέση που θα έχει στον σύλλογο: αθλητικός διευθυντής των Σχολών της Μπάρτσα που είναι διασκορπισμένες σε όλο τον κόσμο. Αυτό του είχε προσφερθεί το 2013, όταν ο σύλλογος αποφάσισε να μην τον ανανεώσει σαν παίκτη. Ο Αμπιντάλ -και εδώ είναι η σημαντική είδηση – έχει ήδη πει »ναι» στην πρόταση.

Από τον Γάλλο δεν θα λείψει η δουλειά. Προς το παρόν υπάρχουν 11 Σχολές σε όλο τον κόσμο, συγκεκριμένα αυτές των Σάο Πάουλο, Μαϊάμι, Άγιου Δομήνικου, Λίμα, Ρίο Ντε Τζανέιρο, Βαρσοβίας, Ντουμπάι, Νέου Δελχί, Σιγκαπούρης, Σεούλ και Φουκουόκα. Το κέντρο είναι προφανώς στη Βαρκελώνη και υπάρχουν και άλλα παρακλάδια στην ισπανική επικράτεια.

Η δουλειά του Ερίκ ΑΜπιντάλ θα είναι να εξασφαλίσει πως σε όλες τις σχολές εφαρμόζεται το μοντέλο της Μπαρτσελόνα.

Επίσης, ο Αμπιντάλ εμμέσως θα αποτελέσει πρέσβη της Μπαρτσελόνα καθώς είναι αναγνωρισμένος σε όλο τον κόσμο. Ο Γάλλος είναι λατρεμένος από τους οπαδούς της Μπάρτσα για την εξαιρετική αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισε την ασθένειά του, καρκίνο στο συκώτι, για την οποία έκανε δύο επεμβάσεις, μία για να αφαιρέσει τον όγκο και έπειτα μεταμόσχευση στο συκώτι».

Σε άλλο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας, ο Αμπιντάλ χαρακτηρίζεται ως «ο τελευταίος μεγάλος ήρωας της Μπάρτσα» και γίνεται αναδρομή στην καριέρα του στην Καταλωνία και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε.

By