Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ερντογάν: «Εγώ είμαι ο στόχος»

Ο τούρκος πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι δεν υφίσταται θέμα διαφθοράς και επιτίθεται σε όσους τον στοχοποιούν

erdogan

Μπορεί να προχώρησε σε ανασχηματισμό με την «καρατόμηση» δέκα υπουργών του επιχειρώντας να περισώσει την αξιοπρέπειά του, όμως, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιμένει ότι δεν υφίσταται διαφθορά στην κυβέρνησή του και πως έχει στοχοποιηθεί. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής του από το Πακιστάν, όπου πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη, ο Τούρκος πρωθυπουργός απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, οι δηλώσεις του οποίου δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα, Πέμπτη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Ερντογάν «ο πραγματικός στόχος είναι ο ίδιος», ενώ υποστήριξε ότι «όποιος τον θέτει στο στόχαστρο θα μείνει με άδεια χέρια». Τόνισε, δε, ότι δεν υφίσταται θέμα διαφθοράς, καθώς και καμία ζημία σε βάρος του δημοσίου.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, αναφέρθηκε και στην εισαγγελική έρευνα σχετικά με υπόθεση κατασκευής φοιτητικής εστίας στην Κωνσταντινούπολη, στη διοίκηση της οποίας βρίσκεται ο γιος του, Μπιλάλ Ερντογάν, και η κόρη του, Εσρά Ερντογάν.

Δήλωσε, λοιπόν, πως το κτίριο αυτό ενοικιάζεται από το δήμο, τονίζοντας: «Υπάρχει δήμος που να μην ενδιαφέρεται για το κοινωνικό έργο; Ο δήμος κατασκευάζει φοιτητικές εστίες και έπειτα τις ενοικιάζει για 25 χρόνια. Δε μπορεί κανείς να πει τίποτα για αυτό».

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρωθυπουργός απάντησε και σε ερωτήσεις σχετικές με τον αζέρο επιχειρηματία, Ρεζά Ζαράμπ, ο οποίος κατηγορείται ότι δωροδόκησε υπουργούς και γιους υπουργών ώστε να καλύψουν τις παράνομες συναλλαγές του με το Ιράν. «Πραγματοποιεί εξαγωγές χρυσού. Ξέρω ότι συμβάλλει στην οικονομία της χώρας και κάνει φιλανθρωπικό έργο», υποστήριξε ο Ερντογάν.

Όσο για τα βίντεο που λέγεται ότι έχουν καταγράψει κινήσεις του Ζαράμπ με υπουργούς, δήλωσε: «Λένε ότι μπήκε (ο Ζαράμπ) στο υπουργείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με τσάντες και ότι βγήκε χωρίς αυτές. Υπάρχει κάποιο βίντεο που να αποδεικνύει ότι άφησε κάπου τις τσάντες; Μπορεί κάποιος να στοιχειοθετήσει κατηγορία βασισμένη στο ότι μπήκε με τσάντες και βγήκε χωρίς αυτές; Υπάρχει τέτοια δικαιοσύνη; Μπορεί στις τσάντες να υπήρχαν βιβλία ή κάτι άλλο».

Σχετικά με τον διοικητή της κρατικής τράπεζας Halkbank, Σουλεϊμάν Ασλάν, στο σπίτι του οποίου εντοπίστηκαν κουτιά υποδημάτων με εκατομμύρια δολάρια, τον χαρακτήρισε «έντιμο άνθρωπο».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By