Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κυβερνητικός πόλεμος για την ΕΡΤ

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου χωρίς τις υπογραφές ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ –  Στις 17.30 οι επίσημες ανακοινώσεις

FOSPHOTS
FOSPHOTOS

Χιονοστιβάδα εξελίξεων μετά την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αναστολή λειτουργίας των ΔΕΚΟ.

Μολονότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν την υπέγραψαν και με γραπτές ανακοινώσεις καταφέρονται εναντίον κάθε προσπάθειας αναστολής της λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης, το περιεχόμενο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αναμένεται να ανακοινωθεί κατά πληροφορίες τις επόμενες μέρες, όπως και το μέλλον του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Την ίδια ώρα, έκτακτη συνέλευση προγραμματίζουν για τις 6 το απόγευμα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι οποίοι προσανατολίζονται σε δυναμικές κινητοποιήσεις, μεταξύ των οποίων και κατάληψη ραδιομεγάρου.

Καθώς περνούν οι ώρες, επιβεβαιώνονται τα σενάρια για «καθαρή λύση» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, μετά την πίεση της τρόικα για άμεσες απολύσεις, αλλά και το ναυάγιο στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ. Η έκδοση πράξη νομοθετικού περιεχομένου εκτιμάται ότι θα έχει διευκρινιστικό χαρακτήρα ως προς τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την εξυγίανση της ΕΡΤ και συνιστά εντυπωσιακή κίνηση, δεδομένου ότι οι υπόλοιποι κυβερνητικοί εταίροι φέρονται κατηγορηματικά αντίθετοι σε εδεχόμενο λουκέτο της εταιρίας.

Μάλιστα, σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγες ώρες η ΔΗΜΑΡ, αφήνονται αιχμές «για επιθυμίες και σκοπιμότητες, τα ποικίλα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, καθώς και από τις πελατειακές σχέσεις παντός τύπου».

Διαβάστε την Πράξη

Πράξη_Νομοθετικού_Περιοχομένου_ΕΡΤ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By