Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Ερυθρόλευκο» το ντέρμπι των αιωνίων (photos)

 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: 1-0

11

Με νικητές τους ερυθρόλευκους έληξε το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι γηπεδούχοι νίκησαν 1-0 τους πράσινους με γκολ του Τάσου Αυλωνίτη, ο οποίος εισήλθε στο γήπεδο ως αλλαγή στο 57′ και δύο λεπτά αργότερα σκόραρε (59′) για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του.

15

Χαμένη ευκαρία για τον Ολυμπιακό στο 78′ με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Μήτρογλου, αλλά απέκρουσε ο Στιλ. Σημειώνεται ότι πριν εκτελεστεί το πέναλντι αποβλήθηκε ο Γιάννη Αναστασίου λόγω έντονης διαμαρτυρίας.

Καλοί αμυντικά οι πράσινοι οι οποίοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, ειδικά μετά το γκολ που δέχθηκαν. Ωστόσο δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν την εξαιρετική φάση στην εστία του Ρομπέρτο.

19

Οι πράσινοι διαμαρτύρονται κυρίως για τη φάση του 90+1 όταν ο διαιτητής είδε ότι ο Πέτριτς χρησιμοποίησε το χέρι και όχι το στήθος για να στοπάρει την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Συνολική εικόνα παιχνιδιού:

17

Ντέρμπι ήταν, θα μπορούσε να δικαιολογηθεί ένα νευρικό ξεκίνημα και από τις δύο ομάδες αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη στο Καραϊσκάκη. Οι παίκτες ήταν εξαιρετικά πιστοί στο πλάνο των προπονητών τους με μετρημένες κινήσεις. Πολλά κορμιά ήταν μαζεμένα στη μεσαία γραμμή με τους ερυθρόλευκους να προσπαθούν να κερδίσουν την μπάλα και να οργανώσουν επιθέσεις και τους πράσινους να κόψουν διαδρόμους και να βγουν γρήγορα στην αντεπίθεση.

Δείτε εκτενές  φωτορεπορτάζ από το ντέρμπι πατώντας εδώ

Οι ενδεκάδες

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Αμπιντάλ, Μποτία (57’ Αυλωνίτης), Ελαμπντελαουί, Μασουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Μανιάτης, Κασάμι (74’ Εντινγκά), Ντομίνγκες (86’ Φουστέρ), Αφελάι, Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Ντουρμάζ, Διαμαντάκος, Γιαννούλης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Αναστασίου): Στιλ, Σίλντενφελντ (69’ Μέντες), Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Λαγός (74’ Δώνης), Ζέκα, Μπούι (63’ Πέτριτς), Ατζαγκούν, Πράνιτς, Καρέλης.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Χουχούμης, Κλωναρίδης, Μπούρμπος.

Διαιτητής: Χ. Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Αλ. Γρεβένης (Χαλκιδικής), Ν. Γεωργαράκος (Αθηνών)
Αναπληρωματικός: Ηλ. Σπάθας (Πειραιά)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Δ. Νταμπώσης (Αχαϊας)

By