Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ερχονται «gourmet» φαγητά στα δημόσια νοσοκομεία

Αποκλειστικές πληροφορίες του ThePaper, αναφέρουν ότι το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται σχέδιο για να περάσει η σίτιση σε ιδιώτες

nosokomeioΗ σίτιση των ασθενών σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία ετοιμάζεται να περάσει σε ιδιώτες. Αποκλειστικές πληροφορίες του ThePaper αναφέρουν ότι το Υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται σχέδιο προκειμένου να περάσει η σίτιση των 30.000 ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικούς φορείς.

Ο στόχος του Υπουργείου είναι να μειώσει το σχετικό κόστος που υπολογίζεται ότι σήμερα φθάνει τα 250-300 εκατ. ευρώ. Ποσό που μεγαλώνει ακόμη περισσότερο λόγω των «αρπαχτών» που γίνονται στα μαγειρεία είτε σε πρώτες ύλες είτε στα φαγητά γενικότερα, γεγονός που συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια και αποτελεί κοινό μυστικό μεταξύ των διοικητών των νοσοκομείων.

Σύμφωνα λοιπόν με τον σχεδιασμό του Υπουργείου με την ανάθεση της σίτισης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις θα εξοικονομήσει περίπου 150 εκατ. ευρώ και ο λόγος είναι απλός θα υπάρχει απόλυτη διαχείριση στο τι μπαίνει και κυρίως στο τι βγαίνει από τα μαγειρεία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μία πρώτη σκέψη που έχει κάνει το υπουργείο είναι να δημιουργήσει μία λίστα με τα μεγάλα νοσοκομεία, τα οποία θα αναλάβουν εταιρείες, οι οποίες εκτός από τις ανάγκες των συγκεκριμένων ιδρυμάτων σε σίτιση θα καλύπτουν περιφερειακά και άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Ηδη, πάντως το υπουργείο μέσω -αθόρυβων- διαγωνισμών έχει αναθέσει τη σίτιση κάποιων νοσοκομείων σε ιδιώτες και συγκεκριμένα στο Αττικό (Χαϊδάρι), Ασκληπιό Βούλας, Αγ. Ανάργυροι (Λυκόβρυση), Νοσοκομείο Λαμίας, Νοσοκομείο Κιλκίς, Παπαγεωργίου (Θεσσαλονίκη).

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

(Visited 1 times, 1 visits today)
By