Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ερώτηση Κακλαμάνη στον Χαρδούβελη για τον ΕΝΦΙΑ

Με αφορμή τις καταγγελίες ότι ο ΕΝΦΙΑ έχουν σταλεί στο ΥΠΟΙΚ στα αγγλικά

xardouvelis5-630x399

O ανεξάρτητος βουλευτής, Νικήτας Κακλαμάνης κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με αφορμή τις καταγγελίες του Τρύφωνα Αλεξιάδη, ότι πλήθος νόμων ανάμεσά τους και ο ΕΝΦΙΑ έχουν σταλεί στο ΥΠΟΙΚ στα αγγλικά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κακλαμάνης ζητά από τον υπουργό Οικονομικών να ξεκαθαρίσει το ζήτημα και αν ισχύει η καταγγελία του συνδικαλιστικού στελέχους των εφοριακών να προχωρήσει και στη κατάθεση των σχετικών εγγράφων.

Όλη η ερώτηση του Ν. Κακλαμάνη έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα, με όσα κατήγγειλε, ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας εφοριακών, Τρύφων Αλεξιάδης σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του σταθμού ΑΝΤ-1, πλήθος νόμων, που αφορούν στο υπουργείο σας, ανάμεσα στους οποίους και ο ΕΝΦΙΑ έχουν έρθει στην Ελλάδα γραμμένοι στα αγγλικά.

Αυτό είναι το απόσπασμα με τα λεγόμενα του κ. Αλεξιάδη:

«Όχι μόνο ο ΕΝΦΙΑ αλλά πάρα πολλοί νόμοι έχουν έρθει γραμμένοι στα αγγλικά. Μάλιστα, ορισμένοι απ’ αυτούς, όπως π.χ. ο 4174 (κώδικας φορολογικών διαδικασιών) έχει μέσα φρασεολογία και φαίνεται πως είναι μεταφρασμένος και δεν έχει καμία σχέση με κυβερνητική πραγματικότητα. Αυτό που θέλουμε να καταγγείλουμε ως εφοριακοί είναι, ότι δεν είναι δυνατόν όταν νομοθετούν κάποιοι, να νομοθετούν χωρίς να συζητάνε με τους φορείς της αγοράς, τα επιμελητήρια, τους λογιστές, τους εφοριακούς, και να κάνουν τους νόμους στα παρασκήνια κάποιοι παρασύμβουλοι, παχυλά αμειβόμενοι, οι οποίοι είναι μόνιμοι και δεν αλλάζουν μαζί με τους υπουργούς, που αλλάζουν.

Κι’ όταν οι αυτοί νόμοι μας οδηγούν εδώ που μας οδηγούν, μετά κάποιοι αρχίζουν να λένε «φταίνε υπηρεσιακοί παράγοντες»

By