Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εσωτερικό «μέτωπο» ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση

Σε δοκιμασία οι ενδοκυβερνητικές ισορροπίες ενώ έρχεται η τρόικα.

BENIZELOS KOUVELISΣε δοκιμασία βάζει για μία ακόμη φορά τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες ή έλευση της τρόικας, αφού ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δείχνουν να συγκροτούν «εσωτερικό μέτωπο» με θέματα αιχμής το αίτημα για κατάργηση στο «χαράτσι» της ΔΕΗ, καθώς και αυτό των 200.000 θέσεων εργασίας που με επίταση έχει θέσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αυτά την ίδια στιγμή που ο Γιάννης Στουρνάρας αποκλείει παράταση στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ενώ την Τετάρτη στις 19.00 αναμένεται η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ενδεικτική της κατάστασης ήταν η κοινή σύσκεψη που είχαν κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσεων μέτρα που προτείνουν από κοινού για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Στην συνάντηση που συμμετείχαν οι Φ. Σαχινίδης, Π. Κουκουλόπουλος, Γ. Κουτρουμάνης και Χρ. Πρωτόπαππας (ΠΑΣΟΚ) καθώς και οι Δ. Χατζησωκράτης, Σ.Παπαθανασίου και Γ. Ιωαννίδης (ΔΗΜΑΡ) τονίστηκε η αναγκαιότητα για μεταφορών κοινοτικών πόρων της τάξης των 650 δις προκειμένου να ληφθούν μέτρα ανακούφισης των ανέργων ενώ συζητήθηκε και το θέμα των εναλλακτικών προτάσεων για την φορολογία των ακινήτων.

“Οσον αφορά την ΔΗΜΑΡ η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος προβληματίστηκε έντονα με το θέμα του «χαρατσιού» σημειώνοντας ότι η κατάργηση του αποτελεί βασική της θέση, ενώ προτείνει την αντικατάσταση από ενιαίο φόρο ακινήτων. Αυτήν την θέση αναμένεται να μεταφέρει και ο Φ. Κουβέλης στην σύσκεψη των αρχηγών.

Υπενθυμίζουμε ότι την Τρίτη το βράδυ εκπρόσωποι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ενημερώθηκαν λεπτομερώς για το «σχέδιο βάσης» με το οποίο η κυβέρνηση προτίθεται να διαπραγματευτεί με την Τρόϊκα στην συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομίας, Γιάννη Στουρνάρα. Συνολικά η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα αν και δεν «διέρρευσαν» λεπτομέρειες σχετικά με τις απόψεις που ανταλλάχθηκαν.

By