Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: Bασική προτεραιότητα είναι η διαπραγμάτευση με την τρόικα

«Δεν πρέπει όμως να δημιουργούμε την εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι μία ανασφαλής χώρα» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

venizelos21382085856«Συζητήθηκε φυσικά το θέμα του 25ευρου, την απόσυρση του οποίου και χαιρετίζουμε. Αυτή έγινε και με το σωστό τρόπο, γιατί αυτά τα 5 λεπτά στα τσιγάρα είναι κάτι πολύ σημαντικό και συνδέεται και αυτό με την υγεία, δηλαδή δεν είναι μέτρο δημοσιονομικό αλλά μέτρο προληπτικής ιατρικής» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

Με φόντο την αυριανή τελετή έναρξης της ελληνικής Προεδρίας, «μιλήσαμε επίσης για την προετοιμασία της προεδρίας γιατί αύριο έχουμε την επίσημη έναρξη. Η συζήτηση για την προεδρία έγινε σε συνδυασμό με τις δικές μας προτεραιότητες. Και βεβαίως βασική προτεραιότητα είναι η διαπραγμάτευση με την τρόικα».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, «για το θέμα του Χριστόδουλου Ξηρού έχει εκφραστεί ο αρμόδιος υπουργός. Δεν πρέπει όμως να δημιουργούμε την εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι μία ανασφαλής χώρα η οποία έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα σε σχέση με κάποιες άλλες χώρες. Αυτό είναι βασικό. Δεν μπορούμε μόνοι μας να λέμε ότι υπάρχει πρόβλημα. Η αστυνομία ξέρει. Αυτή τη στιγμή κινείται στοχευμένα. Είναι κατανοητό ότι κινείται με σαφείς στοχεύσεις».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε και τα πρώτα θετικά μηνύματα με φόντο την μείωση των spreads. «Σε σχέση με την διεθνή εντύπωση για την ελληνική οικονομία, να τονίσουμε ότι σήμερα πάλι αποκλιμακώνονται τα περίφημα Spreads που θυμόμαστε από παλιά. Δηλαδή ο διεθνής ιδιωτικός τομέας επενδύει στην Ελλάδα. Δηλαδή αυτό που έχουμε πει, ότι το χρέος είναι βιώσιμο θα επιβεβαιωθεί. Και για όσους λένε ότι αυτό δεν ενδιαφέρει τον πολίτη να ξέρετε ότι στην πραγματικότητα βιωσιμότητα σημαίνει τράπεζες. Τράπεζες σημαίνει χρηματοδότηση επιχειρήσεων, χρηματοδότηση επιχειρήσεων, σημαίνει δουλειά, σημαίνει ότι κινείται ο κύκλος της πραγματικής οικονομίας. Διότι το ζήτημα είναι πάντα απασχόληση, ανεργία εισόδημα, αποκατάσταση αδικιών» σημείωσε ο κ.Βενιζέλος, ενώ «για τη λειτουργία της κυβέρνησης κάναμε μεγάλη συζήτηση και πήραμε πολλές πρωτοβουλίες και αυτό θα φανεί. Όλα αυτά στο πνεύμα της προγραμματικής συμφωνίας και του πολύ καλού συντονισμού ώστε κάθε μέρα να παράγεται αποτέλεσμα» κατέληξε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By