Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: «Έχουμε τη βάση να διαμορφώσουμε τους όρους της οριστικής εξόδου από την κρίση»

Η ελληνική Προεδρία είναι «μια ωραία ευκαιρία η Ελλάδα να δείξει το πρόσωπο μιας χώρας – μέλους της ΕΕ» τόνισε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

venizelos-slider2Ως «μια ωραία ευκαιρία η Ελλάδα να δείξει το πρόσωπο μιας χώρας – μέλους της ΕΕ, ισότιμης, κυρίαρχης, που διευθύνει τις εργασίες του Συμβουλίου στο όνομα και των 28 κρατών – μελών», χαρακτηρίζει την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε χτες στο ευρωπαϊκό ειδησεογραφικό δίκτυο Euronews.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι η Ελλάδα αγωνίζεται να βγει από την κρίση και το μνημόνιο. Αφού επισήμανε ότι η χώρα έχει κάνει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία των δυτικών οικονομιών και ότι είναι η καλύτερη χώρα στην Ευρώπη από πλευράς πρωτογενών πλεονασμάτων και μία από τις καλύτερες στον κόσμο, υπογράμμισε πως «έχουμε μια βάση η οποία μας επιτρέπει να συζητήσουμε φιλικά, συνεταιρικά, με τα άλλα κράτη μέλη, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για να διαμορφώσουμε τους όρους της οριστικής εξόδου από την κρίση».

Και αυτό, όπως προσθέτει, «χωρίς να χάσει κανείς, προς κοινό όφελος όλων και χωρίς να επιβαρυνθεί κανένας Ευρωπαίος φορολογούμενος πολίτης ούτε ένα ευρώ για την Ελλάδα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By