Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευρωεκλογές: Ένα κόμμα για τα ζώα στην Κύπρο

Το ιδρυτικό συνέδριο του «Ζώα Κύπρου» θα πραγματοποιηθεί αύριο παρουσίας της προέδρου του ολλανδικού κόμματος για τα ζώα Μαριάν Θέμε

vouli kupros

Αύριο πραγματοποιείται το ιδρυτικό συνέδριο του πρώτου πολιτικού κόμματος για τα ζώα από Κύπριους ζωόφιλους, του «Ζώα Κύπρου» (Animal Party Cyprus), το οποίο θα κατέλθει στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Εκ μέρους των πρωτεργατών του κόμματος, ο Κυριάκος Κυριάκου δήλωσε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ότι το νέο πολιτικό σχήμα, ξεκινώντας από τις ευρωεκλογές του Μαΐου, έχει ως στόχο να βάλει τις βάσεις, ώστε να υπάρξει πιο δυναμική παρουσία στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, που είναι οι βουλευτικές εκλογές και οι δημοτικές εκλογές του 2016.

«Στόχος μας είναι να περάσουμε ένα μήνυμα προς όλους τους πολίτες και να δώσουμε φωνή σ΄αυτούς που δεν έχουν φωνή, δηλαδή στα ζώα»  ανέφερε και πρόσθεσε: «Οι σχέσεις ανθρώπων και ζώων είναι αλληλένδετες».

Στο συνέδριο θα παραστεί η πρόεδρος και βουλευτής του ολλανδικού κόμματος για τα ζώα, Μαριάν Θέμε.

Μεταξύ 2 και 5 Μαΐου τα επτά κόμματα των ζώων χωρών-μελών τής Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν, προκειμένου να καθορίσουν κοινή ατζέντα για τις ευρωεκλογές.

[video_embed][/video_embed]

By