Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ευρωπαϊκά διαβατήρια πουλάει η Μάλτα

Με 1,15 εκατ. ευρώ μπορούν όσοι θέλουν να αποκτήσουν ευρωπαϊκό διαβατήριο, ενώ οι διαδικασίες είναι πολύ γρήγορες

passport_eu796

«Αηδιαστικά πολλά χρήματα» βγάζει, σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, βρετανική εταιρεία, η οποία σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Μάλτας πουλά ευρωπαϊκά διαβατήρια, έναντι του αστρονομικού ποσού των 1,15 εκ. ευρώ έκαστο.

Η εταιρεία, με την επωνυμία Henley & Partners, ανέλαβε το σχεδιασμό και τη διεξαγωγή του προγράμματος και στο πελατολόγιό της βρίσκονται, ανάμεσα σε άλλους, κινέζοι μεγιστάνες, πρωταθλητές της F1 και τραγουδιστές της ποπ.

Σύμφωνα με τον Independent, το πρόγραμμα της Μάλτας θα αρχίζει να βλέπει υποψήφιους… Ευρωπαίους από τον ερχόμενο μήνα και θα προσφέρει το δικαίωμα παραμονής οπουδήποτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή και στη Μ. Βρετανία.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την παροχή της υποκοότητας είναι οι ενδιαφερόμενοι να προχωρήσουν σε επενδύσεις επί του μαλτέζικου εδάφους. Η έκδοση της υπηκοότητας γίνεται μέσα σε 12 μήνες, χρόνος. Τα σχέδια έχουν δεχτεί την κριτική της αντιπολίτευσης και της Επιτρόπου Ρέντινγκ, ωστόσο η χρεωμένη Μάλτα θα προχωρήσει πουλώντας 1.800 διαβατήρια με στόχο να συγκεντρώσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Σημειώνεται ότι όσοι θέλουν να αποκτήσουν ευρωπαϊκό διαβατήριο θα προτιμήσουν τη Μάλτα γιατί οι διαδικασίες είναι πολύ γρήγορες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By