Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευρωπαϊκή σύνοδος για τον Έμπολα

“Ωστε να συντονίσουν τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις χώρες της Αφρικής

ebola

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διοργανώσει τη Δευτέρα σύνοδο όπου συμμετέχουν πολλοί υπουργοί και ειδικοί, ώστε να συντονίσουν τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις χώρες της Αφρικής που πλήττονται από την επιδημία του ιού Έμπολα, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο εκπρόσωπό της.

Η Γαλλίδα υπουργός Υγείας Μαρισόλ Τουρέν και η υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για θέματα Ανάπτυξης, Ανίκ Ζιραρντέν, θα συμμετάσχουν στη σύνοδο.

Την σύνοδο διοργανώνουν από κοινού οι Ευρωπαίοι επίτροποι Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, Ανάπτυξης, Άντρις Πίμπαλγκς και Υγείας Τόνιο Μποργκ.

«Στόχος είναι να συντονίσουμε τη βοήθεια επί του πεδίου και ευρύτερα την απάντηση που η Ε.Ε. μπορεί να δώσει» για την καταπολέμηση της επιδημίας, τόνισε πηγή από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα διαθέσει βοήθεια ύψους 140 εκατ. ευρώ (181 εκατ. δολάρια) για να ενισχύσει τις υπηρεσίες υγείας τεσσάρων κρατών της δυτικής Αφρικής (Γουϊνέα, Σιέρα Λεόνε, Λιβερία και Νιγηρία) τα οποία πασχίζουν να αντιμετωπίσουν τη χειρότερη επιδημία του θανατηφόρου ιού που έχει ξεσπάσει μέχρι σήμερα.

By