Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ευρώ και… Ντόρτμουντ ψηφίζουν οι Γερμανοί

Το 69% των ερωτηθέντων επιθυμεί την παραμονή στο κοινό νόμισμα, όπως κατέγραψε η εταιρεία Infratest-dimap.

bayern-borussia«Ναι» στην επιστροφή στο μάρκο άμεσα λέει το 29% των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Infratest-dimap που παρουσιάστηκε από το κρατικό κανάλι ARD. Αντίθετα, το 69% απορρίπτει την ιδέα εξόδου της Γερμανίας από την Ευρωζώνη.

Πρώτο το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση καθώς οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) συγκεντρώνουν ποσοστό 40%, ακολουθούν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) με 26%, οι Πράσινοι με 15%, η Αριστερά με 7%. Ωστόσο προβλήματα για το κόμμα του Φίλιπ Ρέσλερ καθώς δημοκοπικά λαμβάνει το 4% των ψήφων, με αποτέλεσμα να μη μπαίνει στη Βουλή ,αφού απαιτείται ποσοστό 5%. Παγιωμένο στο 3% φαίνεται να μένει το νεοσύστατο κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), που υπενθυμίζεται ότι έχει ταχθεί υπέρ της εξόδου από το ευρώ.

Φυσικά στη δημοσκόπηση τέθηκε και το θέμα του γερμανικού «εμφυλίου» στον τελικό του  Champions League που θα διεξαχθεί στο Γουέμπλει.  Το 58% των ερωτηθέντων προτιμά να κερδίσει το τρόπαιο η ομάδα του Ντόρτμουντ, ενώ υπέρ της Μπάγερν απαντά μόλις το 27%. Πάντως  στο ερώτημα ποιο είναι το φαβορί για τη νίκη, τα ποσοστά αντιστρέφονται, με την Μπάγερν να φθάνει το 59% και την Ντόρτμουντ, να περιορίζεται στο 28%.

By