Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αντ. Σαμαράς: Το μόνο για το οποίο δεν νοιάζονται οι τρομοκράτες είναι η Ελλάδα

Αντώνης Σαμαρά και Ευάγγελος Βενιζέλος καταδίκασαν την επίθεση στο σπίτι του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι

samaras600_201213
Το μόνο για το οποίο δεν νοιάζονται οι τρομοκράτες, είναι η Ελλάδα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Επίσης, ανώτατη κυβερνητική πηγή, επισήμανε πως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η αποσταθεροποίηση, η δημιουργία κλίματος ανασφάλειας, καθώς και να πληγεί η ελληνική προεδρία της ΕΕ.

samaras-merkel640

Εν τω μεταξύ, νωρίς το πρωί ο κ. Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την απόλυτη καταδίκη, τόσο του ιδίου και της κυβέρνησης όσο και του ελληνικού λαού, επισημαίνοντας πως στην υπόθεση θα χυθεί φως και οι δράστες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Ο κ. Σαμαράς τόνισε, επίσης, στην κ. Μέρκελ ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τους τρομοκράτες να εξυπηρετήσουν τους στόχους τους.

Καταδίκη της επίθεσης και απόν τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Benizelos

Την απόλυτη καταδίκη του για το συμβάν της τρομοκρατικής επίθεσης με πυροβολισμούς κατά της γερμανικής πρεσβευτικής κατοικίας στο Χαλάνδρι, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίς το πρωί με τον γερμανό πρέσβη Β. Ντολτ.

Κατόπιν εντολών του κ. Βενιζέλου, στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη μετέβλο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας.

Όπως ανέφερε στον κ. Ντολτ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, «η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει τον αποτροπιασμό της και την απόλυτη καταδίκη της σημερινής άνανδρης τρομοκρατικής ενέργειας, η οποία είχε ως μόνο και προφανή στόχο την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό, λίγες ήμερες πριν την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ. Η άμεση κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία δίνει συντονισμένα και αποτελεσματικά τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, θα φέρει τους δράστες σύντομα ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης».

Mε τον Βόλφγκανγκ Ντολτ επικοινώνησαν επίσης τηλεφωνικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ενώ προσωπικό τηλεγράφημα απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Από την πλευρά των ΑΝΕΛ, ο βουλευτής επικρατείας και τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:

«Oι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε αντιπαλέψει και καταδικάσει την τρομοκρατία.Αυτό ισχύει και για τη σημερινή ένοπλη επίθεση στο σπίτι του Γερμανού Πρέσβη.Η καταδίκη μας, πάντως, δεν ακυρώνει την οργή μας για την γερμανική Μερκελική πολιτική σε βάρος της πατρίδας μας.Οργή, η οποία σε κάθε περίπτωση, μεταφράζεται με τον πολιτικό μας λόγο, την κοινοβουλευτική μας δράση-  αντίδραση και τις διαμαρτυρίες μας σε διπλωματικό επίπεδο».

Διαβάστε επίσης:
Έξι προσαγωγές για την ένοπλη επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη

(Visited 1 times, 1 visits today)
By