Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ευ. Βενιζέλος: Το ελληνικό χρέος είναι απολύτως βιώσιμο

Στην Ελλάδα κρίνεται η ικανότητα της Ευρώπη να παρουσιάσει ένα ένα ευρωπαϊκό αφήγημα άλλου τύπου υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

venizelos

«Εμείς δεν θέλουμε πολιτικές χάρες και πολιτική διαπραγμάτευση, δεν θέλουμε να παρακάμψουμε τους αριθμούς, αλλά θέλουμε θεσμικούς συνομιλητές με νομιμοποίηση, με ικανότητα λήψης αποφάσεων, που θα συζητήσουν επί τεχνικής βάσης αλλά σοβαρά και στρατηγικά», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο διήμερο συνέδριο που συνδιοργανώνουν το Le Nouvel Observateur, σε συνεργασία με την εφημερίδα «Καθημερινή», την «New York Times», την «Le Soir», το «Euronews», το Ελληνογαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, στο Μέγαρο Μουσικής, με τίτλο «Τολμήστε για τη Δημοκρατία».

Παράλληλα, συμπύκνωσε το διακύβευμα της Ευρώπης σε σχέση και με τη χώρα μας με τη φράση ότι «στην Ελλάδα ως εργαστήριο της κρίσης κρίνεται η ικανότητα της Ευρώπης να παρουσιάσει ένα ευρωπαϊκό αφήγημα άλλου τύπου», και σημείωσε ενόψει των ευρωεκλογών ότι πρέπει έως τον Μάιο η Ευρώπη να πει νέα, πιο ολοκληρωμένα και πιο πρωτότυπα πράγματα στους πολίτες της.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ελληνικό χρέος είναι απολύτως βιώσιμο παρόλο που ορισμένοι δεν μπορούν να πειστούν ότι συμβαίνει αυτό, καθώς είναι βαθιά πεπεισμένοι ότι έχουν πληρώσει πολλά χρήματα για την Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε πως όταν απευθύνεται σε ένα γερμανικό ή ευρωπαϊκό ακροατήριο επισημαίνει ότι δεν έχει πληρώσει κανένας ευρωπαίος πολίτης ούτε ένα ευρώ για τη Ελλάδα, ότι υπάρχει η έκθεση στον κίνδυνο της αποτυχίας, υπάρχουν οι εγγυήσεις και πως «αν αποτύχουμε θα χάσουν και οι εταίροι μας λεφτά». «Μπορούμε να πετύχουμε και να είναι win-win η κατάσταση», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και τόνισε: «Βοηθήστε μας, κατανοήστε την πραγματικότητα».

By