Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ευ. Μεϊμαράκης: «Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο»

Διμερείς επαφές στον Καναδά

Programmatic statementsΦτάνει σήμερα στην Οττάβα ο πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος θα έχει διμερείς επαφές με τους εκπροσώπους του Καναδικού Κοινοβουλίου και της Καναδικής Γερουσίας και παράλληλα θα επισκεφθεί την Εθνοσυνέλευση του Κεμπέκ, καθώς και τη Νομοθετική Συνέλευση του Τορόντο.

Πριν από την επίσκεψη στον Καναδά, ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον κοινοβουλευτισμό, αλλά και για την πορεία της Ελλάδας, απευθύνοντας ταυτόχρονα μήνυμα προς τους Ελληνες ομογενείς του Καναδά.

ΕΡ: Ποιες είναι οι σημαντικότερες στιγμές του Ελληνικού Κοινοβουλίου από τη στιγμή της ανάληψης του θώκου σας με την τρικομματική κυβέρνηση στην εξουσία;

ΑΠ: Κάθε φορά που επιτυγχάνεται η συνεννόηση και εμπεδώνεται η συνεργασία των τριών κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση, αποτελεί μια ξεχωριστή σημαντική στιγμή. Έχουν αλλάξει νοοτροπίες και βιώματα ετών. Η θητεία μου θα κριθεί στο τέλος της. Τότε ίσως να μπορώ και εγώ να μιλήσω για σημαντικές στιγμές.

ΕΡ: Πώς εξελίσσεται η οικονομική κατάσταση στη χώρα;

ΑΠ: Οι τελευταίες διεθνείς εκθέσεις και αναλύσεις, αλλά και η ραγδαία αποκλιμάκωση των spreads δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Κάποιοι μάλιστα τον θεωρούν ανέλπιστα καλό. Όλα αυτά οφείλονται στην ωριμότητα και τη ψυχραιμία του ελληνικού λαού, που υποφέρει με μεγάλο ψυχικό και οικονομικό κόστος τη δημοσιονομική προσαρμογή. Όμως, δεν χρειάζεται εφησυχασμός και αποπροσανατολισμός από τον στόχο καταπολέμησης του δημόσιου χρέους και της ουσιαστικής ανάπτυξης. Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας στην ανακούφιση χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων και την ανασύσταση του κοινωνικού κράτους, με ιεραρχήσεις όμως και στόχευση και όχι με σπατάλες και διαρροές κονδυλίων.

Πηγη: ΑΜΠΕ

By