Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Με 20 εφορίες λιγότερες από τη Δευτέρα

Εκτός λειτουργίας και 45 σημεία ελέγχου

Στην αναστολή 20 ακόμη Δ.Ο.Υ και 45 σημείων ελέγχου που εντάσσονται σε αντίστοιχες μεγαλύτερες μονάδες προχωρά το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της ενοποίησης και αναδιοργάνωσης των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών.

fosphotos.com | Panayotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayotis Tzamaros

Ειδικότερα στις 17 Ιουνίου αναστέλλεται η λειτουργία έξι ΔΟΥ σε νησιωτικές περιοχές της χώρας, ενώ οι υπόλοιπες 14 ΔΟΥ θα ενοποιηθούν την 1η Σεπτεμβρίου 2013. Με τον τρόπο αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών θα εκπληρωθεί η μνημονιακή υποχρέωση για λειτουργία 120 ΔΟΥ σε επίπεδο χώρας εντός του 2013, έναντι των 290 ΔΟΥ που λειτουργούσαν το 2011. Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη φάση του σχεδίου ενοποίησης (Οκτώβριος 2012) είχε ανασταλεί η λειτουργία 47 ΔΥΟ ενώ κατά β φάση (Ιανουάριος 2013) είχε ανασταλεί η λειτουργία 51 ΔΟΥ.

Σε ό,τι αφορά τις έξι ΔΟΥ των οποίων θα ανασταλεί η λειτουργία στις 17 Ιουνίου και αυτές στις οποίες εντάσσονται είναι οι ακόλουθες:

Η ΔΟΥ Σαλαμίνας στη ΔΟΥ Εʼ Πειραιά, η ΔΟΥ Κυθήρων στη ΔΟΥ Αʼ Πειραιά, η ΔΟΥ Θάσου στη ΔΟΥ Καβάλας, η ΔΟΥ Παξών στη ΔΟΥ Κέρκυρας, η ΔΟΥ Ιθάκης στη ΔΟΥ Αργοστολίου και η ΔΟΥ Λέρου στη ΔΟΥ Κω.

Το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι σε κάθε μια από αυτές τις ΔΟΥ που αναστέλλεται η λειτουργία τους, ιδρύεται ένα Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ), το οποίο λειτουργεί ως ένα Φορολογικό ΚΕΠ.

By