Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εύα Καϊλή: Δέχτηκα σεξιστικές συμπεριφορές στη Βουλή

«Θα έλεγα όμως ότι ήταν οριακές οι συμπεριφορές, αλλά τα όρια τα είχα θέσει εγώ. Δεν είχα την ανάγκη κανενός για να με φέρει σε τόσο δύσκολη θέση»

kaili_eva

Για το ρόλο που έπαιξε η ομορφιά της για να μπει στην πολιτική, αλλά και για το αν έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση μίλησε  η Εύα Καϊλή.

«Μπορεί στην αρχή, αλλά για να έχεις διάρκεια πρέπει να αποδεικνύεις πολύ περισσότερα πράγματα και κάθε μέρα. Έχω αντιμετωπίσει σκληρές συμπεριφορές γιατί κάποιοι συνάδελφοί μου επικεντρώθηκαν σε αυτό κι έπρεπε εγώ να προσπαθώ πολύ περισσότερο απέναντί τους. Τουλάχιστον σήμερα εγώ είμαι εδώ και αυτοί σπίτια τους, που σημαίνει ότι δεν αρκεί μόνο η εξωτερική εμφάνιση», είπε η υποψήφια Ευρωβουλευτής με την «Ελιά».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε και απάντηση για το αν έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση στο Κοινοβούλιο:

«Αυτές οι γραμμές είναι λεπτές. Για να μπορέσω εγώ να πω κάτι τέτοιο θα έπρεπε να τους έχω κι ανάγκη. Συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό και έχει συμβεί πολύ κοντά μου. Θα έλεγα όμως ότι ήταν οριακές οι συμπεριφορές, αλλά τα όρια τα είχα θέσει εγώ. Δεν είχα την ανάγκη κανενός για να με φέρει σε τόσο δύσκολη θέση», είπε και συνέχισε: «Κατήγγειλα σεξιστικές συμπεριφορές, όμως, στη Βουλή, που είναι το πρώτο στάδιο. Απαντούσαν σε εμένα με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς κατά του γυναικείου φύλου. Δεν αρμόζει στο επίπεδο της Βουλής. Έστειλα στο πειθαρχικό εκείνους που με προσέβαλαν».

By