Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εύσημα Ράιχενμπαχ στην κυβέρνηση

Ο επικεφαλής της Task Force από τη μία μοίρασε εύσημα για την κυβέρνηση και από την άλλη άσκησε κριτική για τη φορολογική διοίκηση

Horst Reichenbach, head of the European
«Εντυπωσιακή πρόοδο κατέγραψε η ελληνική κυβέρνηση μέσα σε ενάμιση χρόνο», δήλωσε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Task Force), Χορστ Ράιχενμπαχ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Ο κ. Ράιχενμπαχ, μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση αντιμετώπισε βαθιά ριζωμένα προβλήματα «γνωρίζοντας πάντως ότι αυτό δεν είναι το τέλος του μονοπατιού και ότι θα χρειαστούν και άλλες διαρθρωτικές αλλαγές ώστε να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη και να ενισχυθεί η απασχόληση».

Στη συνέχεια, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, χαρακτήρισε «success story» τη μεταρρύθμιση στον τομέα της Υγείας, αλλά φρόντισε να συμπληρώσει ότι «θα χρειαστούν 3 έως 5 χρόνια μέχρι να αποκτήσει η Ελλάδα ένα καλό σύστημα υγείας αντάξιο των ευρωπαϊκών δεδομένων».

Πέρα από τα θετικά σχόλια, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης άσκησε κριτική στον τομέα της φορολογικής διοίκησης, σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνουν ακόμη αρκετά βήματα για να καταγραφεί περισσότερη πρόοδος «και εκεί θα πέσει -όπως είπε- και το βάρος των τεχνοκρατών της τρόικας και της Ομάδας Δράσης».

Για τους αυτοκινητόδρομους εκτίμησε ότι οι διαδικασίες για την επανεκκίνηση θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ για την έκθεση του ΟΟΣΑ επισήμανε ότι αξιοποιώντας την θα υπάρξει βελτίωση της πραγματικής οικονομίας και όφελος για τους καταναλωτές.

Χατζηδάκης:  Η κατεύθυνση μας είναι να προχωρήσουμε μπροστά

Στις δηλώσεις του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στην έκθεση του ΟΟΣΑ, σημείωσε: «Γνωρίζουμε ότι μπορούν να υπάρξουν αντιδράσεις. Η κατεύθυνση μας είναι να προχωρήσουμε μπροστά. Όλα αυτά τα εμπόδια έχουν καταστήσει την ελληνική αγορά ακριβότερη απ΄ ό,τι οι αντικειμενικές συνθήκες δικαιολογούν».

Ο ίδιος δήλωσε ακόμη ότι στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης ο εκσυγχρονισμός των δημόσιων συμβάσεων σε συνεργασία με την Ομάδα Δράσης και η πρωτοβουλία για την ανάπτυξη, η οποία επικεντρώνεται, όπως παρατήρησε, σε συγκεκριμένα βήματα που αφορούν περαιτέρω διαρθρωτικές αλλαγές και κινήσεις για τη διευκόλυνση της ρευστότητας οι οποίες δεν είναι μακροπρόθεσμες επιδιώξεις αλλά βραχυπρόθεσμες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By