Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ε.Ε: Δεν αναμένεται επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία

Δεν αναμένεται να αποφασίσουν να κλιμακώσουν περισσότερο τις κυρώσεις

russia_10

Οι ΥΠΕΞ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αναμένεται να αποφασίσουν να κλιμακώσουν περισσότερο τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της επόμενης εβδομάδας λόγω της συμβολής της Μόσχας στην αποσταθεροποίηση της ανατολικής Ουκρανίας, εκτίμησαν σήμερα ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές.

Οι ΥΠΕΞ της Ε.Ε συναντώνται την επόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες και το θέμα της Ουκρανίας, η κυβέρνηση της οποίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακατανέμει τις δυνάμεις της στο ανατολικό τμήμα της χώρας, καθώς φοβάται ότι οι φιλορώσοι θα εξαπολύσουν νέα έφοδο, πιστεύεται ότι θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησής τους.

«Το Συμβούλιο (Εξωτερικών Υποθέσεων) δεν θα επιδιώξει την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων, παρά την αναταραχή και τις εκλογές» που οργάνωσαν οι αποσχιστές, ανέφερε μια διπλωματική πηγή. Άλλες δύο πηγές κρατών-μελών της ΕΕ διατύπωσαν παρόμοιες εκτιμήσεις.

«Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί είναι οδυνηρές για τη Ρωσία, κι είναι πιθανόν να οξυνθούν μόνον εάν η ΕΕ δεν έχει άλλη επιλογή», δήλωσε δεύτερος ευρωπαίος διπλωμάτης. «Δεν έχουμε φθάσει ακόμη εκεί, αν και κάποια στιγμή μπορεί να φθάσουμε», συμπλήρωσε.

By