Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ε.Ε.: Δεν συζητείται η δόση στο άτυπο Eurogroup

Η Ε.Ε. δηλώνει την ικανοποίησή της για τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – τρόικας, μέσω δηλώσεων Ευρωπαίου αξιωματούχου, όμως ξεκαθαρίζει ότι δεν αναμένεται απόφαση για την έγκριση της δόσης στο άτυπο Eurogroup.

EU
EU

Ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος εξέφρασε την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα, μέσω δηλώσεων του στις Βρυξέλλες.

«Οι συζητήσεις με την Τρόικα στην Αθήνα προχωρούν με πάρα πολύ ικανοποιητικό τρόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Σε ότι αφορά την απόφαση για την έγκριση της επόμενης δόσης, διευκρίνισε ότι δεν θα αποφασιστεί στο άτυπο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου στο Δουβλίνο, αφού αναμένεται η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.

Σε σχετική ερώτηση για την ανάσχεση της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζα με την Eurobank, δήλωσε πως η Τρόικα είχε εξαρχής εκφράσει τις ενστάσεις της, εξαιτίας του μεγέθους της τράπεζας που θα προέκυπτε από μία τέτοια συγχώνευση.

Αναφορικά με το κυπριακό μνημόνιο, η πολιτική του έγκριση από το Eurogroup θα ληφθεί εντός του Απριλίου, σύμφωνα πάντα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, ενώ τόνισε ότι η διάσωση της Κύπρου δεν αποτελεί μοντέλο για τους τραπεζικούς τομείς άλλων χωρών της ευρωζώνης.

Στο άτυπο Eurogroup θα συζητηθεί το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της ωρίμανσης των δανείων προς την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, και την Πορτογαλία, ενώ θα εξεταστεί επίσης το ζήτημα αναθεώρησης της ωρίμανσης των δανείων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), καθώς και το θέμα της απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από τον μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM).

(Visited 1 times, 1 visits today)
By