Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Eurobank: Oλοκληρώθηκε το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου

Περίπου 1.100 εργαζόμενοι δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα της τράπεζας, το οποίο ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή

fosphotos.com | Alexandros Katsis
fosphotos.com | Alexandros Katsis

Περίπου 1.100 εργαζόμενοι δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδους της Eurobank το οποίο ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιτεύχθηκε ισορροπημένη κατανομή των εργαζομένων που έκαναν χρήση του Προγράμματος, μεταξύ του δικτύου και των διοικητικών υπηρεσιών.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι η κατανομή αυτή βοηθά την αναδιάρθρωση και επιτρέπει την επίτευξη των συνεργειών στο πλαίσιο και των συγχωνεύσεων με το νέο ΤΤ και την Proton Bank.

Ειδικότερα διευκολύνεται:

Ο περιορισμός του κόστους στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της Eurobank

Η ομαλή απορρόφηση του διοικητικού προσωπικού του νέου Τ.Τ. και της Proton

Όπως είναι γνωστό, το δίκτυο του Τ.Τ. διατηρεί την αυτόνομη λειτουργία στην εξυπηρέτηση των πελατών του βάσει της στρατηγικής που έχει αποφασισθεί.

Ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης υλοποίησης του Προγράμματος Εθελούσιας Εξόδου, η μείωση του μισθολογικού κόστους εκτιμάται σε άνω των 55 εκατ. ευρώ ετησίως.

Μέσω της ενοποίησης κεντρικών υπηρεσιών και πληροφοριακών συστημάτων του νέου ΤΤ και της Proton Bank, πέραν της αποτελεσματικότερης λειτουργίας, επιτυγχάνονται σημαντικές συνέργειες, οι οποίες υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 200 εκατομμύρια ετησίως.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του λειτουργικού μοντέλου της Τράπεζας, με έμφαση στην ανάδειξη των συνεργειών στις σχέσεις με τους πελάτες, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank κατά 2 δις ευρώ περίπου. 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By