Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ζήτησαν 500 ευρώ για τη μεταφορά του εκπαιδευτικού στη Ρόδο

Όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Σύμης το ελληνικό προξενείο ζήτησε χρήματα από την οικογένεια του θύματος  ώστε να μεταφερθεί η σωρός από την Τουρκία

plimmiraΤο ελληνικό προξενείο της Σμύρνης ζήτησε 500 ευρώ από τους συγγενείς του 50χρονου εκπαιδευτικού Κώστα Αργυρόπουλου, που χάθηκε στα ορμητικά νερά του χειμάρρου της Κρεμαστής στη Ρόδο,  για τη μεταφορά της σωρού του στην Ελλάδα, καταγγέλει ο δήμαρχος της Σύμης

Η σωρός του εκπαιδευτικού εκβράστηκε στα τουρκικά παράλια απέναντι από τη Σύμη και την Τετάρτη ταυτοποιήθηκε ότι ανήκει στον Κ. Αργυρόπουλο. Για τη διαδικασία της ταυτοποίησης μετέβησαν στην Τουρκία τα αδέλφια του θύματος ενώ τους συνόδευσε ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης  Παπακαλοδούκας,  ο οποίος όπως είπε ήταν ο πρώτος που ενημερώθηκε από τις τουρκικές αρχές για την ανεύρεση του πτώματος στην παραλία της Ντάτσας.

Όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ANT1, η υπάλληλος του ελληνικού προξενείου στη Σμύρνη ζήτησε από την οικογένεια 500 ευρώ για τη μεταφορά της σωρού.

«Για άλλη μια φορά το ελληνικό κράτος απέδειξε πόσο γελοίο είναι» είπε ο δήμαρχος Σύμης σημειώνοντας πως «γίναμε διεθνώς ρεζίλι» και δήλωσε βέβαιος ότι αν η οικογένεια δεν είχε χρήματα για να πληρώσει τα έξοδα «θα το έκαναν οι Τούρκοι», που όπως είπε φιλοξένησαν τους συγγενείς του θύματος και βοήθησαν να ολοκληρωθούν άμεσα οι έρευνες.

Σύμφωνα με τον ροδιακό Τύπο οι συγγενείς του 50χρονου από το Τρίκαλα, αναγνώρισαν τη σορό που εντοπίστηκε στα τουρκικά παράλια, μία άκρως οδυνηρή διαδικασία κατά την οποία η αδελφή του εκπαιδευτικού λιποθύμησε.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By