Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ζανζιβάρη: Επίθεση με οξύ κατά δύο Βρετανίδων

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία

zanzivariΔύο νεαρές Βρετανίδες δέχθηκαν χθες το βράδυ επίθεση με οξύ στη Ζανζιβάρη, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά εναντίον ξένων σ” αυτό το τουριστικό αυτόνομο αρχιπέλαγος της Τανζανίας, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

«Η αστυνομία στη Ζανζιβάρη άρχισε ένα ανθρωποκυνηγητό» για να βρει αυτούς που επιτέθηκαν στις δύο 18χρονες γυναίκες, πρόσθεσε ο υπαρχηγός της τοπικής αστυνομίας, ο Μκάνταμ Χάμις. Ο ίδιος κάλεσε τον πληθυσμό να συνεργαστεί για «να βρεθούν οι δράστες», διευκρινίζοντας ότι δεν έχει ακόμη «διαπιστωθεί» το κίνητρο της επίθεσης. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας της Ζανζιβάρης, τον Σάλεχ Μοχάμεντ Τζιντάουι, οι Βρετανίδες τραυματίσθηκαν στο στήθος, στο πρόσωπο και στα χέρια, όμως η ζωή τους δεν κινδυνεύει.

Οι δύο γυναίκες εργάζονταν ως εθελόντριες σε ένα σχολείο. Δέχθηκαν την επίθεση λίγο πριν από τις 20:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ενώ ο πληθυσμός, η μεγάλη πλειονότητα του οποίου είναι μουσουλμανική, γιόρταζε το τέλος του Ραμαζανιού, διευκρίνισε ο αστυνομικός αξιωματούχος. Δράστες της επίθεσης ήταν δύο νεαροί που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Επιτέθηκαν στις νεαρές γυναίκες ενώ αυτές περπατούσαν στους στενούς δρόμους του Στόουν Τάουν, του ιστορικού κέντρου της Ζανζιβάρης που έχει περιληφθεί από την UNESCO στην παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας, πρόσθεσε ο ίδιος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By