Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ζητεί στήριξη από το εξωτερικό, υπό το φόβο των πρόωρων

Μετά τα αρνητικά δημοσιεύματα στον ευρωπαϊκό τύπο για την ΕΡΤ και τις αντιδράσεις της Κομισιόν, το Μέγαρο Μαξίμου έχει ξεκινήσει εκστρατεία συλλογής θετικών δηλώσεων Ευρωπαίων πολιτικών.

maximou syskepsiTo πρωθυπουργικό περιβάλλον έχει προχωρήσει σε κύκλο επαφών προκειμένου να πείσει τους εταίρους πως ο ξαφνικός θάνατος της ΕΡΤ ήταν επιβεβλημένος για την επίτευξη του στόχου των 2.000 απολύσεων μέσα στον Ιούνιο, ότι ακύρωση αυτής της απόφασης θα σήμαινε οριστικό τέλος στο πρόγραμμα μεταρρύθμισης του δημοσίου και ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί εκλογές, αλλά τον πιέζουν οι κυβερνητικοί εταίροι.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα, μετά τη δημοσιοποίηση της χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ, το Μέγαρο Μαξίμου διένειμε non paper με δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βίλφρεντ Μάρτενς.

«Η πρόσφατη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αναμορφώσει την αναποτελεσματική και χρεωμένη δημόσια ραδιοτηλεόραση σε ένα νέο δημόσιο φορέα, φαίνεται ότι είναι ο μόνος τρόπος ώστε επιτέλους να μεταρρυθμιστεί αυτός ο σημαντικός δημόσιος οργανισμός. Θυμάμαι ότι αρκετές, παλαιότερες πρωτοβουλίες, προκειμένου να αναμορφωθεί σταδιακά η δημόσια ραδιοτηλεόραση ενώ ήταν παράλληλα σε λειτουργία, απέτυχαν εξαιτίας της ισχυρής αντίστασης από τα εργατικά συνδικάτα», σημείωσε ειδικότερα ο πρόεδρος του ΕΛΚ.

Ο κ.Μάρτενς έκανε επίσης λόγο για μία δύσκολη απόφαση της κυβέρνησης και τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να στείλει σαφή μηνύματα στήριξης και αλληλεγγύης για τη συνέχιση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος, για να διασφαλιστεί πως οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν είναι μάταιες και για να διαφυλαχθεί η επιστροφή στην ανάπτυξη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By